ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποια είναι η πλέον θανατηφόρα πάθηση και πώς θα προστατευτείτε!

 

Είναι η πιο επικίνδυνη πάθηση στον κόσμο, καθώς ευθύνεται για…

 

17,5 εκατομμύρια θανάτους που καταγράφηκαν μόνο το 2012. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% επί των συνολικών θανάτων που καταγράφηκαν στον πλανήτη για τη χρονιά αυτή.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών ούτε ότι είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε τις καταστροφικές για την υγεία μας συνέπειες.

Σύμφωνα με τη Δρ Sally Norton, μπορούμε να προστατεύσουμε την καρδιά μας, τον πιο σημαντικό μυ του σώματός μας, ακολουθώντας τα παρακάτω 7 απλά βήματα.

1. Σωστή αναλογία λιπαρών
Έχετε πιθανώς ακούσει ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών αλλά να προτιμάμε τα ακόρεστα λιπαρά στη διατροφή σας, καθώς η αυξημένη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών έχει συνδεθεί με την αύξηση της κακής χοληστερίνης (LDL) και αυτό με τη σειρά του συμβάλλει στη στένωση των αρτηριών και στο έμφραγμα.
Ωστόσο, η επίδραση των διαφόρων λιπαρών στην υγεία της καρδιάς μας παραμένει αμφιλεγόμενη. Πρόσφατη επισκόπηση αρκετών παλαιότερων μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών και η αντικατάσταση αυτών με πολυακόρεστα λιπαρά δεν μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Ακόμη κι αν οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε πάγια συμπεράσματα, σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγουμε διατροφικές «βόμβες» κορεσμένων λιπαρών, όπως τα επεξεργασμένα σνακ και αρτοποιήματα. Από την άλλη, το βούτυρο, το τυρί και η κρέμα γάλακτος σε μικρές ποσότητες ίσως δεν έχουν τελικά την καταστροφική επίδραση που πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

πηγη http://pestomou.info/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button