ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσοχń αuτή είναι η νέα απάτn που σαpώνει στην Ελλάδα – Πολλοi συμπολiτες μας έχουν πέσεı θúματα

Προσοχή: Απάτη με παραπλανητικό SMS δήθεν από τα ΕΛΤΑ – Αυτό είναι το μήνυμα «δόλωμα» – Αν το λάβετε διαγράψτε το αμέσως

Την αυξημένη διακίνηση προϊόντων και δώρων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών αλλά και των ΕΛΤΑ κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επιχειρούν να αξιοποιήσουν απατέωνες που στέλνουν παραπλανητικά SMS, τα οποία περιέχουν και ένα url για να πατήσουν τα υποψήφια θύματα.

Αποστολέας του SMS, που έχουν λάβει αρκετοί πολίτες τα τελευταία 24ωρα (ορισμένοι και περισσότερες από μια φορές), εμφανίζεται ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου

Το κείμενο ξεκινά με τη φράση «ελληνική ανάρτηση», ενώ στη συνέχεια το δόλωμα της απάτης συνεχίζει ως εξής: «Σημειώστε ότι δεν μπορούμε να σας παραδώσουμε το προϊόν λόγω λανθασμένης διεύθυνση παράδοσης».

Οι απατεώνες στη συνέχεια ζητούν από τα υποψήφια θύματά τους να πατήσουν έναν σύνδεσμο (url) «για να διορθώσετε αμέσως τις πληροφορίες» και έτσι να κλέψουν τα στοιχεία των θυμάτων (πιστωτικές κάρτες, λογαριασμός taxisnet, κά) και να τα πουλήσουν στο dark web.

Για να πείσουν, δε, τα θύματά τους οι απατεώνες υποστηρίζουν στη συνέχεια ότι «μόλις τα δεδομένα διορθωθούν, θα σας τα στείλουμε ξανά αμέσως» ενώ το απατηλό SMS καταλήγει ως εξής: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας εύχονται καλή μέρα»

Δείτε το SMS της απάτης:

 

Πηγή: www.tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button