ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Πρώτη φορά στην Κύπρο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά!

 

Θα εκτίθεται για προσκύνημα μέχρι τις 16 Μαΐου. Την εικόνα μετέφερε από το Βέρμιο…
όπου φυλάσσεται ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων

Με τις πρέπουσες τιμές κλήρος και λαός υποδέχθηκαν απόψε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου την ιστορική εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Η εικόνα, η οποία για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο, θα εκτίθεται για προσκύνημα μέχρι τις 16 Μαΐου. Την εικόνα μετέφερε από το Βέρμιο, όπου φυλάσσεται ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, του οποίου η έδρα λόγω της κατοχής της Αμμοχώστου από τους Τούρκους, βρίσκεται στο Παραλίμνι, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του να μεταφέρει στη Κύπρο την θαυματουργή εικόνα «για να ευλογήσει το λαό του Θεού».

Ο κ. Βασίλειος τόνισε ότι «η εικόνα της Παναγίας Σουμελά αποτελεί ένα θρησκευτικό σύμβολο και προσκύνημα, ενώ για μας είναι και ένα εθνικό σύμβολο, αφού μεταφέρθηκε από τους Έλληνες Ποντίους που κατοικούσαν στην περιοχή της Τραπεζούντας, όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από την περιοχή».

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων ανέφερε ότι «η Παναγία πέρα από τα πολλά ονόματα και τη Χάρη της, είναι η μεγάλη πρόσφυγας, αφού ακολούθησε το λαό του Θεού, όταν το 1922 εγκατέλειψε τα πάτρια εδάφη και ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα».

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button