ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς να γυαλίσετε και να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα σας!

Πώς να γυαλίσετε και να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας

Η σωστή φροντίδα και ο καθαρισμός είναι σημαντικά μέρη της διατήρησης των αγαπημένων μας επίπλων και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χαρούμε την ομορφιά τους αλλά και τη χρήση τους!

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι ο καθαρισμός των επίπλων θα ήταν μια από τις ευκολότερες δουλειές του σπιτιού; Εάν έχετε επενδύσει σε ακριβά έπιπλα και όχι μόνο, τότε θα πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα για να κρατήσετε αυτά τα πολύτιμα κομμάτια σε καλή κατάσταση.

Πως να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλα:

  1. Το παραδοσιακό μελισσοκέρι είναι ιδανικό για να θρέψετε τα ξύλινα έπιπλα- ειδικά άν πρόκειται για παλιά κομμάτια – και να τους χαρίσετε μοναδική λάμψη και καθαριότητα. Επιπλέον μυρίζει υπέροχα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα και τρίψτε το ξύλο με ένα μαλακό πανί, ακολουθώντας τα νερά του.
  2. Άλλη πολύ απλή αλλά εξ” ίσου θαυματουργή λύση για θρέψη, λάμψη αλλά και καθαριότητα των επίπλων με απλά υλικά. Ρίχνετε σε ένα βάζο με καπάκι,  3 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος λευκό ξύδι, ή το χυμό ενός λεμονιού σφραγίζετε σφιχτά και ανακινήστε για να αναμίξετε πριν από κάθε χρήση. Απλώστε μικρή ποσότητα σε έπιπλα και τρίψτε χρησιμοποιώντας ένα πανί ή πανί μικροϊνών ακολουθώντας τα νερά του. Προαιρετικά προσθέστε και 10-15 σταγόνες αιρέθιο έλαιο για μια υπέροχη μυρωδιά. Το ελαιόλαδο βοηθά στη θρέψη και στο γυάλισμα των επίπλων και το ξύδι ή λεμόνι βοηθά στη καθαριότητα και απολύμανση.

Αν τα έπιπλα είναι πάρα πολύ λερωμένα πρώτα θα πρέπει να τα ξεσκονίσετε καλά και να τα πλύνετε με λίγο πράσινο σαπούνι διαλυμένο σε χλιαρό νερό. Μουσκεύτε μέσα ένα βαμβακερό πανί, το στίβετε πολύ πολύ καλά τρίβετε απαλά με επιμονή τους επίμονους λεκέδες. Σκουπίστε με στεγνό πανί να μη μείνει νερό ή υγρασία πάνω στο έπιπλο. Μετά προχωρήστε στη διαδικασία γυαλίσματος, απολύμανση.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι:

Τα ξύλινα έπιπλα διαρκούν περισσότερο σε χώρους που δεν είναι υπερβολικά ζεστοί ή ξεροί. Για να έχετε πολλά χρόνια τα όμορφα έπιπλα, πρέπει να τα κρατήσετε μακριά από το ηλιακό φως [κοντά σε παράθυρο που μπαίνει ήλιος] και τις πηγές θερμότητας [τζάκι, καλοριφέρ], γιατί αυτά στεγνώνουν το ξύλο.

Φροντίστε επίσης, να κρατάτε την ατμόσφαιρα υγρή, τοποθετώντας στον χώρο βάζα με φρέσκα λουλούδια ή γαβάθες με νερό.

Bonus Tip:

Πάγκοι κουζίνας

Xρησιμοποιήστε αυτό το φυσικό γενικό καθαριστικό:

• 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
• 2 κουταλάκια βόρακα
• 1/2 κουταλάκι υγρό σαπούνι
• 2 φλιτζάνια καυτό νερό

Aνακατεύετε τα υλικά σε ψεκαστήρι. Pίχνετε καυτό νερό, κλείνετε το καπάκι και ανακινείτε πολύ καλά. Mπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας. Για σκληρούς λεκέδες, αφήστε το να ενεργήσει για λίγα λεπτά, πριν σκουπίσετε.

 

συμβουλές ξύλινα έπιπλα καθαριότα tips

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button