ΔΙΑΦΟΡΑ

10 πιο αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί που… μας άφησαν νωρίς. Για κάποιους ούτε Καν το Γνωρίζαμε.

10 Έλληνες ηθοποιοί που αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό και θεατρικό κοινό,αλλά
δυστυχώς «έφυγαν» από τη ζωή πολύ νωρίς.
Στις περισσότερες περιπτώσεις έχασαν τη ζωή τους πρόωρα στην άσφαλτο σε δυστυχήματα πεζοί, με ποδήλατο ή μηχανή.

Γιώργος Κάτινας (1974 – 2014)

Απόφοιτος της σχολής Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου το 2003, μαχόμενος συνδικαλιστής με αρκετές συνεργασίες σε θέατρο και κινηματογράφο, είχε εμφανιστεί σε διάφορες σειρές όπως «Βέρα στο Δεξί», «Ένας μήνας και κάτι», «7 Θανάσιμες Πεθερές», «Οικογενειακές Ιστορίες», αλλά και στα «Μυστικά της Εδέμ».Τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου του 2013, ο 40χρονος ηθοποιός σκοτώθηκε σε τροχαίο που είχε με τη μηχανή του.

Τόμας Πρωτόπαπας (1988-2013)

Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Τόμας ασχολήθηκε με το μόντελινγκ από 14 ετών και αργότερα και με την υποκριτική. Στην Ελλάδα, ξεκίνησε την καριέρα του στο μουσικό κανάλι MAD TV, ενώ το 2010 συμμετείχε στο remake της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Το 2012, έπαιξε στη κωμική σειρά του Mega «Οι Βασιλιάδες».

Το πρωΐ της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, βρέθηκε σταματημένος σε κάποιο σημείο της Αττικής Οδού πιθανότατα για να κάνει κάποιο τηλεφώνημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του ένα λευκό βαν.Ο Τόμας χτύπησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Παρέμεινε νοσηλευμένος στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του ΚΑΤ, για 66 ημέρες, μέχρι το απόγευμα της 21 Μαΐου, οπότε και κατέληξε.

Στρατής Τσοπανέλης (1956-2013)

Με ποιοτικές επιλογές που τον χαρακτήριζαν, ο Στρατής Τσοπανέλης έγινε ευρύτερα γνωστός από την ταινία της Τόνιας Μαρκετάκη «Η τιμή της αγάπης». Άλλες συμμετοχές του ήταν «Το Θέατρο της Δευτέρας – Ματωμένος γάμος» και στις ταινίες «Εν πλω» και «Με μια κραυγή». Τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά του ANT1 «Δρόμοι της πόλης».

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την υποκριτική και δούλευε στις κατασκευές σκηνικών και περιπτέρων εκθέσεων. Δουλεύοντας για μια έκθεση στον Ασπρόπυργο είχε ένα εργατικό ατύχημα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύτηκε στην Εντατική. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών για αρκετές μέρες άφησε την τελευταία του πνοή στις 27 Φεβρουαρίου.

Έλενα Μαρτίνου (1984-2012)

Με θεατρική κληρονομιά από τους γονείς της κι αγάπη για το παιδικό θέατρο, η νέα ηθοποιός βρήκε και εκείνη τραγικό θάνατο σε τροχαίο ατύχημα. Η οικογένειά της ασχολείται χρόνια με το παιδικό θέατρο με τον θίασό «Νέα Ονειροπόληση» που στεγάζεται στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Τελευταία της εμφάνιση ήταν στην παράσταση της μητέρας της Τούλας Ζαχαριουδάκη, η οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» για παιδιά. Στη διανομή της παράσταση έπαιρνε μέρος και η Ελενα Μαρτίνου και ο ετεροθαλής αδελφός της Παντελής που επίσης ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα τους. Η Έλενα ασχολούνταν επίσης και με την μουσική επιμέλεια των παραστάσεων.

Σοφοκλής Κωστούλας (1981-2012)

Άλλο ένα νέο παιδί, ο Σοφοκλής Κωστούλας, ηθοποιός με μεγάλη αγάπη στην κίνηση και το χορό. Γεννημένος στην Άρτα, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά «Ποιος μας πιάνει» ενώ είχε συμμετάσχει και σε θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και Βρετανία. Εργαζόταν επίσης και ως χορευτής/χορογράφος. Συγκεκριμένα, είχε συμμετάσχει ως χορογράφος στο Jesus Christ Superstar που ανέβηκε στο Fakanas Conservatoire αλλά και σε παραστάσεις του Εθνικού μας θεάτρου κ.ά.

Η πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη δουλειά του ήταν το «Like a fish out of water» που ανέβηκε στο English National Ballet. Στις 29 Οκτώβρη στο Λονδίνο, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του, τον χτύπησε θανάσιμα μια νταλίκα.Ο οδηγός τον εγκατέλειψε στον ποδηλατόδρομο όπου και έγινε το ατύχημα. Μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση κι έπειτα από πολλαπλά χειρουργεία, μια εβδομάδα αργότερα, οι γιατροί τον έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη.

Έφη Μεταγγιτσινού (1969-2011)

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης αμιγώς θεατρική ηθοποιός. Συνεργάστηκε με τα διάφορα θέατρα ΚΘΒΕ, Θέατρο Τέχνης, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Κρήτης, Λάρισας, Βέροιας και Κομοτηνής, με το «Θιάσο ’81» κ.ά. και τους σκηνοθέτες Λαζάνη, Βουτσινά, Μαστοράκη, Αρμάο κ.ά. Σκοτώθηκε και εκείνη σε τροχαίο στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Νίκος Γαροφάλλου (1937-2009)

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σπούδασε ηθοποιός στη σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη. Ήταν παντρεμένος με την Κάκια Ιγερινού. Έπαιξε σε διάφορες ταινίες όπως «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» κ.ά. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές, «Ασυνήθεις ύποπτοι», «Βίος ανθόσπαρτος» κ.ά.

Έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε στο Λουτράκι, όπου και παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο της πόλης, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κατέληξε λίγες μέρες αργότερα.

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης (1977 – 2008)

Κατεξοχήν θεατρικός ηθοποιός, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Πολύ αγαπητός στον θεατρικό κόσμο. Έφυγε κι εκείνος, τέτοια εποχή το 2008, από τροχαίο με την μοτοσυκλέτα του στο Σύνταγμα κι η είδηση του θανάτου του τάραξε πολύ τους συναδέλφους του, αλλά και το κοινό.

Έπαιξε σε παραστάσεις των ΚΘΒΕ, ΑΜΟΡΕ, θέατρο του Νέου Κόσμου κ.ά. Ξεχώρισε ερμηνεύοντας τον ρόλο του Λευτέρη στην παράσταση «Το γάλα» σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη. Εμφανίστηκε σε κάποιες ταινίες στον κινηματογράφο, αλλά και σε σειρές της τηλεόρασης όπως «Βαθύ κόκκινο»,«10η εντολή», «Έτσι ξαφνικά» κ.ά. Την περίοδο που σκοτώθηκε έπαιζε στην παράσταση «Το Ξύπνημα της Ανοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Πέτρος Λοχαΐτης (1933-1976)

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, αυτή την φορά στον Θεολόγο Φθιώτιδας. Ο Πέτρος έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε έναν βράχο. Κάποιοι μετά τον θάνατο του μίλησαν για πιθανή αυτοκτονία λόγω προσωπικών προβλημάτων, άλλοι έριξαν ευθύνες στο αλκοόλ. Ο ηθοποιός εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες, κυρίως με σκηνοθέτη τον Σακελλάριο. Κάποιες από αυτές είναι η «Αλίκη δικτάτωρ», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», «Το πιο λαμπρό αστέρι» κ.ά.

Ο Κώστας Τσάκωνας (Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 1943 – Κόρινθος, 4 Νοεμβρίου 2015)[1] ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, περισσότερο γνωστός από τις κωμικές ταινίες «Μάθε παιδί μου γράμματα», «Κλασική περίπτωση βλάβης» και «Η μεγάλη απόφραξη».

Ο Σωτήρης Μουστάκας (17 Σεπτεμβρίου 1940, Λεμεσός Κύπρου – 4 Ιουνίου 2007, Αθήνα) ήταν Ελληνοκύπριος ηθοποιός, ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της Ελλάδας, βραβευμένος για την προσφορά του στην ελληνική επιθεώρηση

Πηγη true.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button