ΔΙΑΦΟΡΑ

Σκότωσε τα παιδιά της για να την εκδικηθεί – Η τραγική ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη

Η 42χρονη έζησε έναν εφιάλτη όταν ζήτησε από τον σύντροφό της να χωρίσουν – Μετά τις δολοφονίες των παιδιών της, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και έγινε μοναχή.

Αθήνα, Νέα Σμύρνη 28 Μαΐου 1997. Η Στέλλα Σπυριδάκη πέφτει αιμόφυρτη από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της.

«Που βρίσκομαι; Που είναι τα παιδιά μου; Κάποιος με έριξε από το μπαλκόνι», ψιθυρίζει η τραυματισμένη γυναίκα και χάνει τις αισθήσεις της. Εκείνη η εφιαλτική νύχτα είναι μέχρι και σήμερα χαραγμένη στο μυαλό του Γιώργου και της Άννας Βαπορίδη όπου πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, από τους πυροβολισμούς του 30χρονου εραστή της Στέλλας, Δημήτρη Κίτσου που μπήκε στο διαμέρισμά της κι άρχισε να σκοτώνει τα παιδιά της. Ο Γιώργος και η Άννα, γείτονες της Στέλλας, έντρομοι είδαν αιμόφυρτη στον κήπο, την 44χρονη γυναίκα.

Στέλλα μεταφέρεται με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμά της σοκαρίστηκαν από το αποτρόπαιο θέαμα. Πίσω από την πόρτα ήταν σφηνωμένο μέσα στα αίματα το πτώμα του 18χρονου γιου της Στέλλας.

Στο δωμάτιο κοντά στη μπαλκονόπορτα κοίτονταν νεκρή η 23χρονη κόρη της, με το πρόσωπο παραμορφωμένο και γεμάτο αίματα. Πεσμένος στο πάτωμα κοίτονταν  νεκρός κι ένας άνδρας. Ήταν ο Δημήτρης Κίτσος, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά τα εγκλήματά του. Κάλυκες διάσπαρτοι και σφαίρες σφηνωμένες στους τοίχους συμπλήρωναν το σκηνικό της βίας.

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεχνιέται η φρίκη που ζήσαμε εκείνη τη νύχτα. Χάθηκαν άδικα δυο αθώες ψυχές. Το σπίτι όπου έγιναν τα εγκλήματα δόθηκε αντιπαροχή και χτίστηκε πολυκατοικία. Το σπίτι των γονιών της Στέλλας είναι χρόνια κλειδωμένο και έχω ακούσει κι εγώ ότι η Στέλλα κλείστηκε σε μοναστήρι. Μεγάλο το μαρτύριο αυτής της γυναίκας και θα το κουβαλάει μέχρι να πεθάνει», λέει στο protothema .gr μια παλιά φίλη και γειτόνισα της Στέλλας Σπυριδάκη.

Δημήτρης Κίτσος, ο εραστής και δολοφόνος των παιδιών της Στέλλας Σπυριδάκη

Η Στέλλα Σπυριδάκη έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια κι έχει ασπασθεί το μοναχισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το μοναστήρι του Οσίου Μελετίου στην Οινόη όπου κατέφυγε αρχικά, στη συνέχεια βρέθηκε στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στη Σαλαμίνα ενώ οι μοναστηριακοί της όρκοι δεν της επιτρέπουν να έχει σχέσεις με το κοσμικό της παρελθόν. Έχει επιλέξει το όνομα Αδελφή Ιωάννα, προφανώς στη μνήμη της κόρης της.

 

Η γνωριμία της Στέλλας με το δολοφόνο των παιδιών της

Η Στέλλα Σπυριδάκη ζούσε σε ένα διαμέρισμα με τα δυο της παιδιά, την 23χρονη Ιωάννα και τον 18χρονο Λευτέρη Είχε χωρίσει τον σύζυγό της κι εκείνος είχε μεταναστεύσει στην Αμερική αφήνοντας πίσω στην οικογένεια μόνο χρέη. Η Στέλλα διατηρούσε δυο καταστήματα με ρούχα, ένα στην Νέα Σμύρνη κι ένα στην Καλλιθέα. Η κόρη της, η οποία εργαζόταν μαζί με τη μητέρα της στο μαγαζί ήταν αρραβωνιασμένη και μετρούσε τις μέρες καθώς πλησίαζε ο γάμος της ενώ ο γιος της θα τελείωνε το Λύκειο.

Το 1995 η 44χρονη Στέλλα Σπυριδάκη γνώρισε τον 30χρονο Δημήτρη Κίτσο .Ο έρωτάς τους θυελλώδης αλλά τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους άρχισαν εξαιτίας της παθολογικής ζήλειας του 30χρονου. Την πίεζε ασφυκτικά. Της τηλεφωνούσε στο μαγαζί και στο σπίτι της προκειμένου να μαθαίνει όλες τις κινήσεις της .Συχνές ήταν οι σκηνές ζηλοτυπίας που κατέληγαν σε καβγάδες ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τη χτυπούσε.

Τον Μάιο του 1997 η Στέλλα Σπυριδάκη δεν μπορούσε να ανεχτεί άλλο την παθολογική του ζήλεια και πήρε την απόφαση να τον χωρίσει οριστικά. Το απόγευμα της παραμονής των φόνων, ο Δημήτρης Κίτσος τηλεφώνησε στο μαγαζί της.

«Θέλω να χωρίσουμε. Αυτή είναι η απόφασή μου, μην με ξαναενοχλήσεις», του είπε η Στέλλα.

«Μόνο νεκρή…», της απάντησε εκείνος ενώ λίγες ώρες αργότερα θα πραγματοποιούσε την απειλή του.

Ο επίλογος μιας ολέθριας σχέσης

Το βράδυ την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι η Στέλλα με την κόρη της Ιωάννα, είδαν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του Δημήτρη Κίτσου. Ανήσυχες μπήκαν στο σπίτι, κλείδωσαν τις πόρτες και ξάπλωσαν να κοιμηθούν.

Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο δράστης θα έπαιρνε με κάθε τρόπο τη σκληρή του εκδίκηση.
Ο 30χρονος περίμενε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του και τα ξημερώματα μπήκε στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού και αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου. Από τη μπαλκονόπορτα που ήταν ανασφάλιστη ,μπήκε στο δωμάτιο της Στέλλας.

«Κοιμόμουν όταν αισθάνθηκα ένα σφίξιμο στο λαιμό. Ξύπνησα και τότε τον είδα. Με είχε πιάσει από το λαιμό. Προσπάθησα να του μιλήσω αλλά αυτός με έσυρε στο μπαλκόνι. Με άρπαξε , με πέταξε από το μπαλκόνι και με πυροβόλησε» είχε πει στην κατάθεσή της, η Στέλλα Σπυριδάκη στους αστυνομικούς.

παιδιά της άτυχης γυναίκας άκουσαν τους πυροβολισμούς και πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Ο μακελάρης σε κατάσταση αμόκ στράφηκε εναντίον τους και ξέσπασε πάνω τους την οργή του. Ο 18χρονος Λευτέρης προσπάθησε να φύγει αλλά ο δολοφόνος τον πρόλαβε την ώρα που ξεκλείδωνε τη πόρτα του διαμερίσματος και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Στη συνέχεια μπήκε στο υπνοδωμάτιο όπου η 23χρονη Ιωάννα προσπαθούσε να φύγει από τη μπαλκονόπορτα. Την πυροβόλησε στο πρόσωπο , στο ύψος του σαγονιού. Όταν η κοπέλα σωριάστηκε αιμόφυρτη, έβαλε το πιστόλι του στον κρόταφο και πάτησε τη σκανδάλη βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Η Στέλλα Σπυριδάκη που δέχθηκε πρώτη την επίθεση, όταν την άρπαξε από το λαιμό και την έριξε από το μπαλκόνι πυροβολώντας την , ταυτόχρονα , σώθηκε από θαύμα. Η σφαίρα την έπληξε στο γλουτό.

Ο δράστης την εκδικήθηκε με τον χειρότερο τρόπο , σκοτώνοντας τα δυο παιδιά της. Η ίδια έμαθε την αλήθεια με την παρουσία ψυχολόγου στο νοσοκομείο , την ημέρα της κηδείας των παιδιών της. Ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της δεν παρέστη στην κηδεία καθώς φοβόταν τη σύλληψή του για χρέη από τις Αρχές .

Οι μαρτυρίες των γειτόνων στη Νέα Σμύρνη

Ο Γιώργος και η Άννα Βαπορίδη που ζουν στο ισόγειο του σπιτιού που εξελίσσεται το φονικό θα πεταχτούν έξω και θα βρουν την Σπυριδούλα αιμόφυρτη στον κήπο.

Είχαν πει τότε σε μεγάλη εφημερίδα χαρακτηριστικά: «Δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Βγήκαμε με προφυλάξεις από το σπίτι. Στον κήπο είδαμε τη γυναίκα πεσμένη αιμόφυρτη». Συνεχίζοντας τη αφήγησή τους αναφέρουν πως η Σπυριδάκη τους είχε ρωτήσει: “‘Πού βρίσκομαι; Τα παιδιά μου, πού είναι τα παιδιά μου; ‘Κάποιος με έριξε από το μπαλκόνι. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο”. Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια πριν χάσει τις αισθήσεις της.

Η μαρτυρία φίλης του 18χρονου Λευτέρη Σπυριδάκη

Μια φίλη του Λευτέρη Σπυριδάκη, θα πει: «Η μητέρα μου με ξύπνησε στις εξήμισι το πρωί και μου είπε: «σκότωσαν τον Λευτέρη και τους δικούς του». Δεν μπορούσα να την πιστέψω (…) Μου το έλεγε ο Λευτέρης, ήταν ανήσυχος, τον φοβόταν αυτόν… που τους σκότωσε. Μου έλεγε: «Αυτός απειλεί τη μάνα μου ότι θα μας σκοτώσει. Την αδελφή μου κι εμένα». Και τον φοβόταν. Εγώ του έλεγα ότι αυτά είναι μόνο λόγια. Αλλά, δεν ήταν. Δεν ήταν».

Μια άλλη φίλη του Λευτέρη είχε δηλώσει: «Μεγαλώσαμε μαζί, στην ίδια γειτονιά. Και μετά, αφού μετακόμισαν, μείναμε πάλι φίλοι. Εμείς μιλούσαμε για όλα. Μάλιστα, πριν από δύο ημέρες μου έλεγε ότι θα μου δείξει τις φωτογραφίες που πήγε στην πενθήμερη. Τώρα όμως δε θα μου τις δείξει ποτέ».

πηγη contraseolous3.blogspot.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button