ΔΙΑΦΟΡΑ

Στο χειρουργείο η Ρούλα Πισπιρίγκου! «Είχε επιδεινωθεί ακραία η κατάστασή της» – Η αποκάλυψη του Αλέξη Κούγια για το αυτοάνοσο νόσημα

Τι συνέβη με την 34χρονη κατηγορούμενη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη συνέχεια της δίκης της για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ενώ, κάθε ενδεχόμενο η μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη να είχε καρδιολογικό πρόβλημα, απέκλεισε με τη χθεσινή κατάθεσή της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η καθηγήτρια παιδιατρικής Αγγελικής Καρατζά.

Όπως έδειξε σε πλάνα το «Πρωινό», η 34χρονη εμφανίστηκε να κουτσαίνει μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα. Ο Αλέξης Κούγιας, στην παρέμβασή του στο «Πρωινό», αποκάλυψε ότι η πελάτισσά του έχει ένα σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα.

«Πήγε η ίδια στο νοσοκομείο προγραμματισμένα, καθώς υπάρχει ένα αυτοάνοσο θέμα. Μετάγεται από το ένα μέρος στο άλλο με απόλυτη μυστικότητα. Ενημερώθηκε χθες το πρωί ότι θα πάει. Δεν γνωρίζω σε ποιο νοσοκομείο την πήγαν.

Είχε επιδεινωθεί ακραία η κατάστασή της. Της έκαναν βιοψία στο μηρό μέσω εγχειρήσεως. Έχει ράμματα. Μακάρι να μην επαληθευτούν οι υποψίες των γιατρών, υπάρχει κάτι που πρέπει να διερευνηθεί πολύ σοβαρά» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ήρθε απλά και μας είπε δε λειτουργεί το οξύμετρο» – Παιδίατρος “καίει” την 34χρονη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας (Video)

Με την κατάθεση της ειδικευόμενης παιδιάτρου Αγλαΐας Καρακανιά συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας. Επίσης, τις τραγικές στιγμές της ανάνηψης της 9χρονης Τζωρτζίνας,

μετά την «ανεξήγητη» ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, περιέγραψε με την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η παιδίατρος Διονυσία Δημητροπούλου.

«Είδα για πρώτη φορά το παιδί την Πέμπτη πριν τη διακομιδή στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέα για να κάνει μαγνητική. Το είδα ξανά την Παρασκευή, περάσαμε επίσκεψη, το είδαμε καλά και αποφασίστηκε να δοθεί εξιτήριο. Λίγο αργότερα η μητέρα είπε ότι έκανε εμετό και αποφασίστηκε να διακοπεί η σίτιση και να μπει όρος» ανέφερε η μάρτυρας.

«Όταν βλέπεις το παιδί σου έτσι, το ταρακουνάς, το σκουντάς να δεις αν ανταποκρίνεται»

«Την Κυριακή την ξαναείδα και ήταν καλά. Δεν απασχόλησε κάτι στην εφημερία. Μέχρι που το απόγευμα ήρθε η μαμά της και χτύπησε την πόρτα. Είπε πως κάτι γίνεται με το οξύμετρο και δεν δείχνει κάποια ένδειξη και πήγα με την κ. Δημητρόπουλου προς το θάλαμο.

Έξω από το δωμάτιο είδαμε την νοσηλεύτρια κ. Πετσαβα και μας φώναζε “ελάτε γρήγορα το παιδί δεν ανταποκρίνεται”. Ξεκινήσαμε ανάνηψη αμέσως» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε φορτισμένη πως ήταν μια δύσκολη κατάσταση για όλους αλλά κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή.

Εισαγγελέας: Τι ώρα ήρθε στο γραφείο των γιατρών την Κυριακή;

Μάρτυρας: Περίπου στις 18.15, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς.

Εισαγγελέας: Η μητέρα είχε καταλάβει ότι το παιδί ήταν χωρίς πνοή;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Μας έκανε εντύπωση. Είπε απλώς για το οξύμετρο ότι δεν λειτουργεί καλά. Συνήθως όταν βλέπεις το παιδί σου έτσι, το ταρακουνάς, το σκουντάς να δεις αν ανταποκρίνεται. Δεν ξέρω τι έκανε. Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση όπως σας είπα το πως ήρθε. Ήρθε και είπε απλώς ότι δε λειτουργεί το οξύμετρο.

Εισαγγελέας: Θυμάστε αν το οξύμετρο, όταν μπήκατε, ήταν συνδεδεμένο με το παιδί;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι, θυμάμαι ότι σφύριζε.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button