ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο!

 

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπό το φόβο πρόκλησης από τους Τούρκους ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή στον Έβρο, ενόψει των κρίσιμων τουρκικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.
Είναι γνωστό πως οι εκλογές στην γείτονα χώρα θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό, αν θα γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ερντογάν για μετεξέλιξη της Τουρκίας σ’ ένα σύγχρονο χαλιφάτο, όπου ο Σουλτάνος θα λειτουργεί, ως ένας μονάρχης.
Αν το ενωμένο ανεξάρτητο κουρδικό κόμμα καταφέρει τελικά να ξεπεράσει το 10%, σύμφωνα και με αυτά που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, χάνεται η αυτοδυναμία που τόσο επιθυμεί ο Ερντογάν.
Η απώλεια της αυτοδυναμίας θα είναι απώλεια και του ενδεχομένου μετάβασης σε προεδρικό σύστημα το οποίο επιθυμεί ο πρόεδρος της Τουρκίας. Οι Τούρκοι συνηθίζουν διαχρονικά, τις εσωτερικές τους κρίσεις, να τις “εξάγουν” στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

πηγη http://pestomou.info/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button