ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέλος η καλοκαιρία: Τα Μερομήνια «βλέπουν» τσουχτερό κρύο και χιόνια

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού μετά το τέλος Οκτωβρίου με τα Μερομήνια να δείχνουν ότι ο Νοέμβριος μπαίνει δυναμικά φέρνοντας μαζί του τσουχτερό κρύο, χιόνια και αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ.

Παρότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται για επιστημονική μέθοδο πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών, τα μερομήνια καταγράφουν τάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο χειμώνας θα είναι αρκετά ψυχρός.

Χειμώνα με τσουχτερό κρύο προβλέπουν τα Μερομήνια

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Κώστα Τσουρού “Ακόμη δεν είδες τίποτα”, τα μερομήνια προβλέπουν μεν χιόνια και πολικό ψύχος, αλλά τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι ντυμένα στα λευκά.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα πρώτα χιόνια θα πέσουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο, ενώ ιδιαίτερα κρύος προβλέπεται ο Ιανουάριος με τσουχτερό κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες που θα σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Όπως ανέφερε ο αναλυτής καιρού, Θεοφάνης Χατζηγρίβας ερωτηθε΄ίς για τον καιρό του Νοεμβρίου «Τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι αρκετά μαλακός και σχετικά ζεστός για την εποχπή του. Το διάστημα 6-13 του μήνα αναμένεται το πρώτο κρύο, με κάποιες χιονοπτώσεις, οι οποίες θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα, κυρίως της Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, ο καιρός θα “ξαναγλυκάνει”, με τα σκαμπανεβάσματα να είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Νοεμβρίου, ο οποίος θα περνά από τη ζέστη στο κρύο.»

 

πηγη dnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button