ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέμπη: Νονές είχαν γίνει πριν λίγες μέρες οι τρεις ξαδέρφες από την Καλαμπάκα – Εκκλησάκι στη μνήμη τους, αντί για κηδεία

Τα σώματα των τριών κοριτσιών εξαϋλώθηκαν και οι γονείς δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να κάνουν κηδεία – Οι στιγμές ευτυχίες όταν βάφτισαν όλες μαζί ένα παιδάκι πριν από λίγες ημέρες .Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η Καλαμπάκα, μετά τον χαμό των τριών κοριτσιών στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Πρόκειται για τις δίδυμες αδελφές Θώμη και Χρύσα Πλακιά και την πρώτη τους εξαδέλφη Αναστασία Πλακιά, κόρες του Νίκου και Δημήτρη Πλακιά, ιδιοκτητών γνωστής ταβέρνας στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Οι τρεις ξαδέρφες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, ήταν αχώριστες. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις καλοκαιρινές τους διακοπές όπου διασκέδαζαν χαρούμενες, στις νυχτερινές τους εξόδους αλλά και πριν λίγο καιρό, όταν έγιναν νονές του ίδιου παιδιού.

Η βάφτιση είχε γίνει στο Καστράκι, απ’ όπου κατάγονταν τα τρία κορίτσια. Εκεί όπου μεγάλωσαν και βοηθούσαν και στην ταβέρνα που έχει η οικογένειά τους. Η Θώμη σπούδαζε φαρμακευτική και τα άλλα δύο κορίτσια, η Χρύσα και η Αναστασία, αισθητική.

Οι γονείς τους δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος της οικογένειας, τα σώματα των κοριτσιών σχεδόν εξαϋλώθηκαν και δεν είναι γνωστό αν και τι θα παραλάβουν οι συγγενείς για να κηδέψουν.

Έτσι, επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί για κηδεία, να χτιστεί ένα εκκλησάκι στη μνήμη των παιδιών τους, που χάθηκαν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα…

Ο Αλέξης Κούγιας, έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει την οικογένεια των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους, λέγοντας πως οι γονείς δεν επιθυμούν να φανούν δημόσια, αλλά θέλουν να πάει η ιστορία μέχρι τέλους.

Δηλαδή, να βρεθεί το διοικητικό στέλεχος που έδωσε την έγκρισή του και τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση, δίχως- όπως φάνηκε- να έχει τις γνώσεις, αλλά και τις ευθύνες που έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η τελευταία ανάρτηση μέσα στο τρένο

Τα κορίτσια, οι 20χρονες δίδυμες και η 19χρονη ξαδέρφη τους, είχαν πάει στην Καλαμπάκα για να δουν τους γονείς τους και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, τον τόπο σπουδών τους.

Οι νεαρές κοπέλες ταξίδευαν πρώτη φορά με το τρένο, ενώ λίγα λεπτά πριν το ταξίδι τους είχαν αναρτήσει βίντεο στα social media σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια της Hellenic Train: “Ίσως φτάσουμε κάποτε”.

Ο θείος των κοριτσιών συγκλονισμένος δήλωσε στον ΣΚΑΪ: “Ήρθαν για τις Απόκριες και τις πήγε ο πατέρας τους μέχρι το τρένο για να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς η μοίρα τους γράφτηκε στα Τέμπη και τελειώσανε. Δεν ξέρουμε… καήκανε; Όλες τις φορές τις πήγαινε ο πατέρας ή ο θείος τους”.

Η μητέρα ενός από τα τρία κορίτσια με καταγωγή από την Καλαμπάκα, που αγνοούνταν για ώρες μέχρι που τελικά οι σοροί τους ταυτοποιήθηκαν, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ήταν τόσο πονεμένη, που με δυσκολία ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις για τις δίδυμες και την ξαδέρφη τους. “Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites”, είπε για το πώς έμαθαν την τραγική είδηση της σύγκρουσης των τρένων.

 

 

 

 

 

 

πηγη thetoc.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button