ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα τρία μεγαλύτερα λάθη που κάνετε όταν καταψύχετε μοσχαρίσιο κιμά

Αν πρόκειται να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά και τον τρόπο που μπορείτε να τα αποφύγετε τόσο για τη διατήρηση της ποιότητάς του, όσο και για την μεγαλύτερη οικονομία από μέρους σας.

Τον αφήνετε στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επειδή η ποιότητα του κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κιμά μπορεί να υποβαθμιστεί μετά από μερικούς μήνες, θα πρέπει να προγραμματίσετε τις αγορές σας αναλόγως. Αν αγοράζετε μοσχαρίσιο κιμά χύμα και τον καταψύχετε, καλό είναι να αγοράσετε ποσότητες που γνωρίζετε ότι θα καταναλώσετε σίγουρα μέσα σε τρεις ή τέσσερις μήνες.

Ενώ μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια κρέας που έχει καταψυχθεί για περισσότερο από τέσσερις μήνες, η ποιότητα του μοσχαρίσιου κιμά θα υποβαθμίζεται περισσότερο όσο περισσότερο περιμένετε, σύμφωνα με το Healthline.

Αποψύχετε ωμό μοσχαρίσιο κιμά για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου

 

Η συνιστώμενη μέθοδος για την απόψυξη του ωμού κρέατος είναι να το αφήσετε να ξεπαγώσει αργά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια 24 ωρών. Θα πρέπει, επίσης, να τοποθετήσετε το κρέας σας που ξεπαγώνει σε ένα μεγάλο πιάτο που μπορεί να πιάσει τυχόν διαρροές από τους χυμούς του ωμού κρέατος.

Αν και αυτή η διαδικασία είναι σε μεγάλο βαθμό αλάνθαστη, μερικές φορές ξεχνάμε να βγάλουμε το κατεψυγμένο κρέας από την κατάψυξη μία ημέρα πριν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να μπαίνουμε στον πειρασμό να παραλείψουμε τη συνιστώμενη μέθοδο και να ξεπαγώσουμε εντελώς τον κατεψυγμένο μοσχαρίσιο κιμά σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι κατά την απόψυξη του κρέατος.

Το ψυγείο διατηρεί το κρέας που ξεπαγώνει εκτός της επικίνδυνης ζώνης θερμοκρασίας που διευκολύνει την ανάπτυξη βακτηρίων, η οποία κυμαίνεται από 4 έως -17 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το tastingtable.com, είναι ασφαλές να ξεκινήσετε την απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά θα πρέπει να το κάνετε μόνο για λιγότερο από δύο ώρες. Μετά από δύο ώρες, θα πρέπει να μεταφέρετε τον κιμά που ξεπαγώνει στο ψυγείο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δεν αφαιρείτε τον αέρα όταν σφραγίζετε τη σακούλα κατάψυξης

 

Οι πιο σημαντικές συμβουλές για την κατάψυξη, την απόψυξη και το μαγείρεμα του μοσχαρίσιου κιμά έχουν να κάνουν με την αποφυγή εγκαυμάτων από την κατάψυξη. Το έγκαυμα από την κατάψυξη είναι στην πραγματικότητα ένα είδος αφυδάτωσης που συμβαίνει όταν οτιδήποτε περιέχει υγρασία εκτίθεται στον αέρα.

Η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοια με την εξάτμιση. Με τον ίδιο τρόπο που ένα μπολ με νερό στο ψυγείο σας θα εξατμιζόταν σιγά-σιγά, ο μοσχαρίσιος κιμάς που μένει εκτεθειμένος στον αέρα στον καταψύκτη σας θα αφυδατωθεί.

Σύμφωνα με το Inverse, υπάρχουν δύο πρωταρχικές εκτιμήσεις όταν προσπαθείτε να αποφύγετε το έγκαυμα από την κατάψυξη: η εκτεθειμένη επιφάνεια και ο αέρας μέσα σε ένα δοχείο ή μια σακούλα. Το σφιχτό τύλιγμα του μοσχαρίσιου κιμά σε πλαστικό πριν τον τοποθετήσετε σε μια πλαστική σακούλα είναι ένας τρόπος για να περιορίσετε την έκθεση στον αέρα μέσα στη σακούλα.

Μπορείτε, επίσης, να αποτρέψετε το έγκαυμα από την κατάψυξη περιορίζοντας την επιφάνεια. Αν και η προ-τμηματοποίηση του μοσχαρίσιου κιμά σας είναι μια αποτελεσματική στρατηγική προετοιμασίας γεύματος, αυξάνει επίσης την επιφάνεια, και ως εκ τούτου ο προ-τμηματοποιημένος μοσχαρίσιος κιμάς θα πρέπει να χρησιμοποιείται πιο γρήγορα από τον μη-τμηματοποιημένο μοσχαρίσιο κιμά.

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε την έκθεση στον αέρα είναι η χρήση συσκευής σφράγισης υπό κενό. Σύμφωνα με την PacFood, το σύστημα σφράγισης υπό κενό μπορεί να διατηρήσει τον κιμά φρέσκο για ένα χρόνο.

πηγη newsbeast.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button