ΔΙΑΦΟΡΑ

Το συγκινητıκό τραγούδı για τη Ραφαέλα Πιτσικάλη – «Θα σου γράψω πως μου λείπεıς»

Συγκίνηση προκαλεί τραγούδι που είναι αφιερωμένο στη Ραφαέλα Πιτσικάλη. Η ανάρτηση της ερμηνεύτριας.

ΗΡαφαέλα Πιτσικάλη και η «μάχη» που έδωσε με το καρκίνο συγκίνησε όλο το πανελλήνιο, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών στην κηδεία της το προηγούμενο Σάββατο (10/2), που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Χανιά.

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη πάλεψε με το σάρκωμα Ewing και, παρόλο που δεν τα κατάφερε, κατάφερε να εμπνεύσει αρκετό κόσμο να μην τα βάζει κάτω καθώς και καλλιτέχνες οι οποίοι άρχισαν να της αφιερώνουν τραγούδια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τραγουδίστρια Vemily η οποία ερμήνευσε το «Μαρκαδόρος» από τους Τριημιτόνιο και το αφιέρωσε στη Ραφαέλα Πιτσικάλη, εξηγώντας στο Instagram την ιστορία πίσω από το κομμάτι.

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Τι έγραψε η Vemily

«Αυτό είναι για τη Ραφέλα. Για όσους θέλουν να διαβάσουν: Πριν μια βδομάδα μου στέλνει ο Αλέξανδρος το τραγούδι αυτό από τους Τριημητόνιο και μου ζητά να το κάνω cover. Του απαντώ ότι δε γνωρίζω το κομμάτι καθόλου, και δεν είναι και στα δικά μου γούστα τραγουδιστικά.

Χτες,κι ενώ ήμουν καθ’ οδόν για το στούντιο,μου ξαναστέλνει μήνυμα και μου το ξαναζητά. Μου εξήγησε την ιστορία που συνδέει αυτό το διάστημα το τραγούδι αυτό,και του είπα: «πάμε να το κάνουμε για τη Ραφαέλα».

Η διασκευή που ακούτε από μένα είναι αποτέλεσμα 15 λεπτών ηχογράφησης, αμέσως αφού έλαβα το μήνυμά του .Δεν ήταν προγραμματισμένη. Έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα την ιστορία της Ραφαέλας και αναρωτιέμαι καμιά φορά πόσο μικροί είμαστε εμείς και τα ασήμαντα προβλήματά μας μπροστά στη δύναμη αυτής της ψυχής.

Ήρθες εδώ μόνο για να μας υπενθυμίσεις τη σημασία της έννοιας ελπίδα. Χωρίς να σε γνωρίζω,από σένα θυμάμαι μόνο χαμόγελο και ήρεμη αύρα. Ραφαέλα το αφιερώνω σε σένα,πολύ ταπεινά. Και το αφιερώνω και σε πολύ δικά μου κοντινά πρόσωπα τα οποία έδωσαν τη δική τους μάχη ή τη δίνουν ακόμη. Ραφαέλα όλοι τραγουδάμε για σένα.

Η ηχογράφηση έγινε στον Γιώργο Λιάτη».

 

Μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού:

Έφτασε η μέρα της γιορτής σου

Αχ και να μπορούσα να σε δω

Να μουνα κι εγώ εκεί μαζί σου

Να κλέψω ένα φιλί σου που τόσο λαχταρώ

Κι αν δεν έχω μαρκαδόρο με το αίμα μου

Θα σου γράψω πως μου λείπεις κι εσύ έννοια μου

Κι αν δεν έχω μαρκαδόρο με το δάκρυ μου

Υπογράφω το όνομά μου, την αγάπη μου

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button