ΔΙΑΦΟΡΑ

Φτιάξτε Φανουρόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο παραμονή και ανήμερα του Αγίου 27 Αυγούστου

Γιατί η φανουρόπιτα ως γλυκό έχει συνδεθεί με την εύρεση αντικειμένων που χάσαμε και δεν βρίσκουμε με τίποτα;

Λέγεται ότι ο Άγιος Φανούριος είχε μια αμαρτωλή μητέρα και όταν τάξεις φανουρόπιτα για τη συγχώρεση της ψυχής της, εκείνος θα σου φανερώσει αυτό που έχασες.

Ο Άγιος Φανούριος γιορτάζει στις 27 Αυγούστου, μέρα που οι πιστοί πηγαίνουν τα γλυκά στην εκκλησία να «διαβαστούν» και στη συνέχεια τα μοιράζουν. Αφήνοντας κατά μέρος λαϊκούς θρύλους, η φανουρόπιτα –που ουδεμία σχέση έχει με πίτα– είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό που δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο.

Βασικά της συστατικά το λάδι, το αλεύρι και η ζάχαρη, τα οποία συνήθως εμπλουτίζονται με χυμό πορτοκαλιού, σταφίδες, καρύδια, κανέλα και γαρίφαλα.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
320 γρ. ελαιόλαδο
320 γρ. χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
10 γρ. κανέλα
350 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. σταφίδες ξανθές

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδωμένο και αλευρωμένο, διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε στους 160° C, στο αέρα, για 45-50′.

πηγη olivemagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button