ΔΙΑΦΟΡΑ

Χαροúμενοι οι Έλληνες – Αuτό είναι το πóσο του επιδóματος για το Πάσχα

Πολλή σκόνη έχει σηκωθεί για το έκτακτο επίδομα το Πάσχα. Διάφοροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αφήσει ανοιχτό παράθυρο θα την χορήγηση μιας επιταγής ακρίβειας, στο μοτίβο Χριστουγέννων.

Αν και δεν έχει κλειδώσει ακόμα τίποτα, είναι ορατό το ενδεχόμενο εντός του επόμενου μήνα να ανακοινωθεί η χορήγηση ενός έκτακτου επιδόματος στις γιορτές του Πάσχα. Το μοτίβο, εφόσον προκριθεί το εν λόγω σενάριο, περιλαμβάνει τους ίδιους δικαιούχους με αυτούς που το έλαβαν τα Χριστούγεννα.

Οι δικαιούχοι που αναμένεται να το λάβουν:

  • 1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.
  • Την ίδια έκτακτη ενίσχυση (150 ευρώ) θα λάβουν τον Δεκέμβριο και οι 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • 210.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος.
  • 225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Η πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής είναι τη Μεγάλη Εβδομάδα εξαιρουμένης της Μεγάλης Τετάρτης (Καθαρά Δευτέρα) και της μεγάλης Παρασκευής που είναι ημιαργία για χιλιάδες εργαζόμενους.

Η πορεία των φορολογικών εσόδων αλλά και η ανακοίνωση του ΑΕΠ του 2023 στις 7 Μαρτίου αναμένεται να «κλειδώσουν» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση μιας νέας έκτακτης ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά το Πάσχα.

Ο «θεσμός» του έκτακτου επιδόματος στις γιορτές αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος το Πάσχα με τους δικαιούχους να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, με τα οποία είτε θα προσπαθήσουν να μπαλώσουν τρύπες είτε να ψωνίσουν περισσότερα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, ελέω Πάσχα.

Την σκέψη για παροχή έκτακτου επιδόματος το Πάσχα επιβεβαίωση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας προχτές στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Συγκεκριμένα τόνισε «Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία την οποία μπορώ να κάνω και διότι θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου στον δεύτερο μήνα του έτους να μπορώ να προεξοφλήσω ποια θα είναι η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Τα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να σας πω τίποτα περισσότερο από αυτά που λέω».

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button