ΔΙΑΦΟΡΑ

Χλωμιάζουν οι καταναλωτές: Αυτό είναι τα δıάσημο εμφıαλωμένο νερό που περıέχει βακτńρια και ρύπους

Εμφιαλωμένα νερά: Ομαδική αγωγή στο Perrier της Nestle γιατί περιέχει βακτήρια και ρύπους – Ποια άλλα διάσημα νερά περιέχουν βακτηρία ή χημικές μόλυνσεις.

Νέο επεισόδιο σύμφωνα με το cibum.gr στο σήριαλ με παγκόσμιες μάρκες εμφιαλωμένου νερού, που χρησιμοποιούν παράνομες μεθόδους εμφιάλωσης. Το θέμα ξεκίνησε όταν η Nestle πρώτη εταιρεία μεταλλικού νερού παγκοσμίως, παραδέχθηκε απαγορευμένες μεθόδους παραγωγής για το φυσικό μεταλλικό νερό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός για το φυσικό μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό, απαγορεύει τον καθαρισμό και την απολύμανση πριν την εμφιάλωση, για τη διασφάλιση της ποιότητας, της καθαρότητας και των συστατικών των νερών της πηγής.

Η εταιρεία δικαιολόγησε τη χρήση απαγορευμένων μεθόδων (προσθήκη απολυμαντικών- φιλτράρισμα) επικαλούμενη «τις αλλαγές του περιβάλλοντος γύρω από τις πηγές, που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη ορισμένες φορές την διατήρηση της σταθερότητας των βασικών χαρακτηριστικών» του μεταλλικού νερού, ή αλλιώς την διατήρηση της διατροφικής ασφάλειας και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα.

Μετά από αυτό ακολούθησε ντόμινο αποκαλύψεων σύμφωνα με τις οποίες μία στις τρεις εταιρείες της Γαλλίας χρησιμοποιούν απαγορευμένες και «δόλιες» μεθόδους καθαρισμού και σύμφωνα με τη Le monde, τα φημισμένα ως τα πιο αγνά και διεθνώς αναγνωρισμένα νερά Vittel, Contrex, Hépar, Perrier και St-Yorre δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, ιδίως λόγω σποραδικής παρουσίας βακτηρίων ή χημικής μόλυνσης.

Η επόμενη εξέλιξη ήρθε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Foodwatch που υπέβαλε στις εταιρείες εμφιαλωμένων νερών που εμπλέκονται μήνυση για εννέα αδικήματα απάτης στο Ειρηνοδικείο του Παρισιού, αφού οι εταιρείες επεξεργάζονταν παράνομα τα εμφιαλωμένα νερά τους και τα πούλησαν χωρίς να ενημερώσουν τους καταναλωτές.

Η Οργάνωση απέστειλε ταυτόχρονα επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδη, ζητώντας να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σχετικά με την απάντηση των γαλλικών αρχών στην απάτη.

Τώρα η Nestle βρίσκεται στο στόχαστρο ομαδικής αγωγής στις ΗΠΑ. Η ομαδική αγωγή ισχυρίζεται ότι ο πολυεθνικός όμιλος τροφίμων και ποτών παραπλάνησε τους καταναλωτές ως προς την καθαρότητα του μεταλλικού νερού Perrier, επειδή το νερό στην πραγματικότητα προέρχεται από μία μολυσμένη πηγή που απαιτεί φιλτράρισμα και επεξεργασία.

Η αγωγή κάνει λόγο για παραπλάνηση των καταναλωτών καθώς πουλούσε το Perrier ως καθαρό μεταλλικό, ενώ o γίγαντας τροφίμων γνώριζε ότι η φυσικά ανθρακούχα υπόγεια πηγή στο Vergeze της Γαλλίας, από όπου προέρχεται, περιέχει βακτήρια και ρύπους.

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button