ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 Λόγοι για να Τρώμε ένα Ολόκληρο Αβοκάντο Κάθε Μέρα!

Τα αβοκάντο είναι μια καταπληκτική σούπερ τροφή. Δεν είναι μόνο η κρεμώδης υφή και η νοστιμιά τους που τα κάνουν να διαφέρουν, αλλά και το γεγονός ότι είναι γεμάτα οφέλη για την υγεία. Ενώ ένα μήλο την ημέρα είναι μια σημαντική συμβουλή, αν μάθετε τι προσφέρουν αυτοί οι όμορφοι πράσινοι καρποί, ίσως αλλάξετε άποψη σχετικά με το μήλο.

Τι μπορεί να κάνει το Αβοκάντο για εμάς!

  1. Απώλεια βάρους

Το αβοκάντο προσθέτει όμορφη υφή στο γεύμα αλλά μας βοηθά και στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη η κατανάλωση 1/2 αβοκάντο βοήθησε στην αύξηση του κορεσμού και στο αίσθημα πληρότητας για έως και 5 ώρες μετά το γεύμα. Έτσι αποφεύγουμε την ανάγκη να καταναλώνουμε σνακ ή λιχουδιές με πολλές θερμίδες. Το όνειρο κάθε ατόμου που προσέχει τη διατροφή του!

  1. Υπέρταση.

Είναι πλούσια σε κάλιο, γεγονός που είναι σημαντικό στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βοηθά στην απομάκρυνση περισσεύματος νατρίου και στη μείωση της έντασης των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία επίσης συμβάλλουν στη μείωση της υπέρτασης.

  1. Υγεία των ματιών

Τα αβοκάντο περιέχουν δύο πολύ σημαντικά φυσικά συστατικά, τη λουτεΐνη και την ζεαξανθίνη, καροτενοειδή απαραίτητα για την υγεία των οφθαλμών και της όρασης. Είναι ο μοναδικός καρπός που περιέχει αυτά τα δύο συστατικά σε τόσο υψηλή δοσολογία. Εξαιτίας αυτού, η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της τύφλωσης και των διαταραχών όρασης.

  1. Επίπεδα χοληστερόλης.

Τα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση καλών επιπέδων χοληστερόλης επειδή είναι μια πλούσια πηγή υγιούς λίπους. Σύμφωνα με μελέτες αυτός ο καρπός συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης γνωστής ως LDL.

  1. Πρόληψη του διαβήτη.

Τα αβοκάντο έχουν επίσης αποδειχθεί χρήσιμα για όσους πάσχουν από διαβήτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν ασθενείς με διαβήτη κατανάλωναν καθημερινά αβοκάντο, τα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα τους μειώνονταν σημαντικά.

  1. Εγκυμοσύνη.

Τα αβοκάντο κάνουν πολύ καλό τόσο στην εγκυμονούσα όσο και στο έμβρυο. Επειδή είναι πλούσια πηγή βιταμίνης B6, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C και καλίου,  είναι εξαιρετική τροφή για τη μέλλουσα μητέρα και το έμβρυο. Επίσης, ανακουφίζει από την πρωινή αδιαθεσία.

  1. Υγεία των οστών.

Τα αβοκάντο είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Κ. Παρόλο που το ασβέστιο και η βιταμίνη D είναι γνωστά για την  ενίσχυση της υγείας των οστών, η βιταμίνη Κ είναι εξίσου ζωτικής σημασίας επειδή βοηθά το σώμα να απορροφήσει αποτελεσματικότερα το ασβέστιο.

  1. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Όσο σωστή κι αν είναι η διατροφή μας, είναι δύσκολο να πάρουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται μέσα στην ημέρα. Τα αβοκάντο είναι πολύ χρήσιμα, επειδή κάθε μερίδα έχει πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα. Μόνο μία μερίδα μας δίνει τις εξής Σ.Η.Π.: 25% βιταμίνη C, 39% βιταμίνη Κ, 30% φολικό οξύ και 21% κάλιο.

  1. Απορρόφηση θρεπτικών ουσιών.

Εξίσου σημαντική με την κατανάλωση των σωστών θρεπτικών ουσιών θεωρείται και η ιδιότητα απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. Διαφορετικά, αυτά απλώς αποβάλλονται κατευθείαν από το πεπτικό σύστημα. Η κατανάλωση ενός αβοκάντο κάθε μέρα μαζί με μια σαλάτα ή μια σάλτσα μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των βασικών καροτενοειδών όπως το αλφα-καροτένιο, το β-καροτένιο, η λουτεΐνη και το λυκοπένιο.

  1. Υγιή Λίπη.

Αν και το λίπος δε θεωρείται επιθυμητή ουσία, τα υγιή λίπη είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αβοκάντο είναι πολύ πλούσια σε υγιή λίπη. Τα υγιή λίπη βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών προσβολών και υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.

Φάτε πράσινα!

Όσα αναφέρθηκαν παραπάνω ισχύουν και είναι πολύ σημαντικά! Τα αβοκάντο ταιριάζουν με κάθε τρόφιμο και μπορούν να προστεθούν σε κάθε συνταγή και γεύμα. Είναι υπέροχα κομμένα σε φέτες για ένα θρεπτικό πρωινό, ενώ δίνουν κρεμώδη υφή στο smoothie, χαρίζουν νοστιμιά στις μεσημεριανές σαλάτες και συνοδεύουν ιδανικά ένα πιάτο με κοτόπουλο!

Γίνετε δημιουργικοί και προσθέστε τα στο καθημερινό σας μενού. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί και δεν θα το μετανιώσετε!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

πηγη naturalsoul.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button