ΥΓΕΙΑ

10 οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε από το τζίντζερ το φάρμακο της φύσης.

10 οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε από το τζίντζερ το φάρμακο της φύσης.

Μια από τις πιο πλούσιες πηγές τροφίμων σε αντιοξειδωτικά και φυσικό αντίδοτο για την πεπτική δυσφορία, το τζίντζερ μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Η ρίζα του φυτού τζίντζερ χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για περισσότερα από 2.500 χρόνια, αλλά μόνο τις τελευταίες δεκαετίες η επιστήμη άρχισε να ξετυλίγει πραγματικά τα μυστήρια των οφελών του τζίντζερ για την υγεία. Εδώ είναι 10 τρόποι για να επωφεληθείτε από αυτό το γευστικό βότανο:

1. Αντιοξειδωτική Δύναμη
Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη όλων των μορφών ασθενειών και στην επιβράδυνση της γήρανσης. Μια μελέτη περισσότερων από 120 φυτικών τροφών , που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition , κατέταξε το τζίντζερ ανάμεσα στις πέντε πλουσιότερες πηγές τροφίμων αντιοξειδωτικών, μαζί με τα μούρα, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους και τα ρόδια. Έρευνες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και ζώα έχουν δείξει ότι το τζίντζερ καταστέλλει την παραγωγή ελεύθερων ριζών και επίσης ενισχύει την εσωτερική παραγωγή αντιοξειδωτικών του σώματος.

2. Πρόληψη ναυτίας
Ίσως το πιο γνωστό όφελος του τζίντζερ είναι η ικανότητά του να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει τη ναυτία. Πολλές μελέτες έχουν βρει ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ασθένειας κίνησης . Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Travel Medicine , διαπίστωσε ότι μεταξύ 1.741 τουριστών σε ένα εξάωρο ταξίδι με βάρκα παρατήρησης φαλαινών, 500 mg τζίντζερ απέτρεψαν τη θαλασσοπάθεια καθώς και την ανάγκη για φάρμακα για την ασθένεια της κίνησης. Σε άλλη έρευνα , οι έγκυες γυναίκες που έλαβαν τζίντζερ παρουσίασαν λιγότερη ναυτία και έμετο από εκείνες που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, 1 g ημερησίως για έως και τέσσερις ημέρες θεωρείται ασφαλές.

3. Ανακούφιση από τον πόνο και την ημικρανία
Πολυάριθμες μελέτες έχουν επικυρώσει τις φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ. Σε μια μελέτη 247 ασθενών με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος , που δημοσιεύτηκε στο Arthritis and Rheumatism , ένα εκχύλισμα τζίντζερ μείωσε σημαντικά τον πόνο στο γόνατο όταν στέκονται και περπατούν, και όσοι έπαιρναν τζίντζερ χρειάζονταν λιγότερα παυσίπονα. Άλλες έρευνες διαπίστωσαν ότι το τζίντζερ ανακούφισε τον μυϊκό πόνο . Αρκετές άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η αποξηραμένη ρίζα τζίντζερ μπορεί να είναι ένα ισχυρό βότανο για την ανακούφιση και την πρόληψη των ημικρανιών .

4. Πεπτική Υποστήριξη
Ένα παραδοσιακό φάρμακο για στομαχικές διαταραχές , το τζίντζερ βοηθά στην αποβολή των αερίων και καταπραΰνει την εντερική οδό. Μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα ή να καταναλωθεί με τα γεύματα. Η τουρσί, η οποία συχνά συνοδεύει πιάτα σε ασιατικά εστιατόρια, πιστεύεται ότι προσφέρει τουλάχιστον τόσα οφέλη για την υγεία με τη φρέσκια μορφή. Το ζαχαρωμένο τζίντζερ, εφόσον περιέχει σημαντική ποσότητα αληθινού τζίντζερ, μπορεί να είναι μια καταπραϋντική απόλαυση και είναι εξαιρετικό για ψήσιμο.

5. Βοήθεια για καρκινοπαθείς
Το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τη ναυτία που εμφανίζεται ως παρενέργεια από τη χημειοθεραπεία. Και, μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν δείξει ότι οι ευεργετικές ιδιότητες που βρίσκονται στο τζίντζερ μπορεί ακόμη και να προσφέρουν κάποια προστασία κατά του καρκίνου .

6. Υγεία της καρδιάς
Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων μειώνοντας την πήξη του αίματος που οδηγεί σε σχηματισμό πλάκας και απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων .

7. Πολύπλευρη θεραπεία
Τα παραδοσιακά οφέλη του τζίντζερ περιλαμβάνουν τη θεραπεία της διάρροιας, των κράμπες της περιόδου, των πονοκεφάλων και του κρυολογήματος και της γρίπης. Αρκετές δημοφιλείς συνθέσεις για το κρυολόγημα και τη γρίπη, περιέχουν τζίντζερ. Ως μπαχαρικό, χρησιμοποιείται για περισσότερα από 4.000 χρόνια.

8. Ασφαλές για παιδιά
Για παιδιά άνω των 2 ετών, το τζίντζερ είναι ένα φάρμακο για τη ναυτία, την ασθένεια κίνησης, τις κράμπες στο στομάχι και τους πονοκεφάλους.

9. Υγιεινή σόδα
Αν και οι περισσότερες μπίρες και σόδες τζίντζερ δεν παρασκευάζονται με αληθινό τζίντζερ και μπορεί να περιέχουν ανθυγιεινά πρόσθετα και σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, η σόδα που παρασκευάζεται με αληθινό τζίντζερ είναι μια καλή επιλογή.

10. Ζεστή γεύση
Το φρέσκο ​​τζίντζερ προσθέτει γεύση σε πιάτα λαχανικών και σάλτσες για σαλάτες—ακόμα και στο παγωτό. Για μια δροσερή καλοκαιρινή (ή οποιαδήποτε στιγμή!) απόλαυση .

Πόσο να πάρετε
Ημερήσια δόση για ενήλικες: Δοκιμάστε 2–4 γραμμάρια φρέσκιας ρίζας ημερησίως, 250–1.000 mg ρίζας σε σκόνη ή 30–90 σταγόνες (1,5–3 mL) υγρού εκχυλίσματος ή ακολουθήστε τις οδηγίες του προϊόντος για τυποποιημένα εκχυλίσματα. Το τοπικό λάδι τζίντζερ μπορεί να τρίβεται σε επώδυνες αρθρώσεις.

Παιδιά 2 ετών και άνω: Προσαρμόστε τη δόση σε αναλογία με το σωματικό βάρος, με βάση τις δόσεις ενηλίκων που ορίζονται για ένα άτομο 150 κιλών. Για παράδειγμα, ένα παιδί που ζυγίζει 37 κιλά θα χρειαζόταν το ένα τέταρτο της δόσης για ενήλικες.

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

πηγη mystikaomorfias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button