ΔΙΑΦΟΡΑ

10χρονη πέθανε από το «Blackout Challenge» στο TikTok

Ένα τραγικό γεγονός σημειώθηκε στις ΗΠΑ, καθώς ένα 10χρονο παιδί έχασε την ζωή του, εξαιτίας του «Blackout Challenge» το οποίο είδε στο TikTok, με τους γονείς του κοριτσιού να κάνουν μήνυση κατά της γνωστής πλατφόρμας.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, το περιστατικό έγινε στις 7 Δεκεμβρίου στη Φιλαδέλφεια, όταν οι γονείς της 10χρονης Nylah Anderson, την εντόπισαν αναίσθητη μέσα στην ντουλάπα. Το κορίτσι αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε στην εντατική για πέντε μήνες, όμως δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η οικογένεια του παιδιού κατηγορεί την πλατφόρμα, καθώς υποστηρίζει ότι ο αλγόριθμος προώθησε ελαττωματικό προϊόν μέσω της σελίδας «for you», καθώς το «Blackout Challenge» θεωρείται επικίνδυνο, με αρκετά παιδιά να χάνουν την ζωή τους. «Ο αλγόριθμος αποφάσισε ότι το θανατηφόρο Blackout Challenge ταίριαζε και πιθανότατα θα ενδιέφερε την 10χρονη Nylah Anderson. Ως αποτέλεσμα, πέθανε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, το TikTok ανέφερε ότι «αυτό το ανησυχητικό challenge, για το οποίο άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές πέραν του TikTok, υπήρχε πολύ πριν από την πλατφόρμα μας».

Τι είναι το «Blackout Challenge»

Το «Blackout Challenge» είναι μια επικίνδυνη «δοκιμασία» που διακινείται στα social media και καλεί τους χρήστες να στραγγαλιστούν με καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, όμως, μόλις ανακτήσουν τις αισθήσεις τους, καλούνται να βιντεοσκοπήσουν τη στιγμή ευφορίας.

πηγη newsique.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button