ΔΙΑΦΟΡΑ

18χρονη έπεσε σε κώμα μετά από ατύχημα, ξύπνησε 20 χρόνια αργότερα και άφησε έκπληκτους τους γιατρούς! (Video)

Το 1984, η 18χρονη τότε Σάρα Σκάντιν τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτυπήθηκε από το φορτηγό που οδηγούσε ένας μεθυσμένος άντρας ο οποίος την παράτησε στη μέση του δρόμου. Δυστυχώς έπεσε σε κώμα μετά από αυτό! Αλλά 20 χρόνια αργότερα έγινε ένα θαύμα που δεν πίστευαν ούτε οι γιατροί!  Η Σάρα Σκάντιν υπέστη πολύ σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί χρειάστηκε να αφαιρέσουν το τμήμα του εγκεφάλου της, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ομιλία, προκειμένου να της σώσουν την ζωή.

Τα προγνωστικά ήταν τελείως δυσοίωνα στην περίπτωση της νεαρής κοπέλας, με την ιατρική ομάδα που παρακολουθούσε την περίπτωση της να εκτιμά ότι θα παραμείνει φυτό για την υπόλοιπη ζωή της, ενώ θα ήταν απαραίτητο να παραμείνει διασωληνωμένη προκειμένου να είναι σε θέση να πραγματοποιεί βασικές, ζωτικές λειτουργίες

Παρόλα αυτά, αυτή η συγκλονιστικά δυνατή γυναίκα ξύπνησε από το κώμα, ως εκ θαύματος, το 2005, ακριβώς δύο δεκαετίες μετά το φρικτό ατύχημα που της στοίχισε 20 πολύτιμα χρόνια. Βρισκόταν στο κρεβάτι ενός κέντρου αποκατάστασης και άρχισε να μιλάει, αφήνοντας άφωνη τη νοσοκόμα που έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο πλευρό της. «Θέλω να κάνω μανικιούρ»

Η πρώτη κουβέντα που είπε η Σάρα Σκάντιν; «Θέλω να κάνω μανικιούρ». Πρόκειται για την μοναδική γυναίκα στον κόσμο που παρέμεινε σε κώμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερε να ανακτήσει αμέσως την ικανότητα του λόγου.

Το παρακάτω ντοκιμαντέρ συναντά την γενναία Σάρα Σκάντιν 2 χρόνια από εκείνη την συγκλονιστική ημέρα, την μέρα που κοίταξε τη νοσοκόμα στα μάτια και της είπε: «Θέλω να κάνω μανικιούρ» και την ακολουθεί στο συγκλονιστικό ταξίδι της προς την ανεξαρτησία.

Η Σάρα Σκάντιν προσπαθεί να σταθεί μόνη στα πόδια της, να περπατήσει και να τραφεί μόνη της, ενώ η οικογένεια της δεν έχει πάψει ούτε μία στιγμή να βρίσκεται πλάι της, ξοδεύοντας όλη την περιουσία της προκειμένου να καλύψει τα ιατρικά της έξοδα και να την βοηθήσει να αποκτήσει ξανά μία φυσιολογική ζωή.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button