ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σαν τον Γιαννιώτικο μπακλαβά δεν υπάρχει !

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

Αρχίζει η λιγούρα και ο πειρασμός είναι μεγάλος. Θα γίνει ο αγαπημένος σου μπακλαβάς και θα τον φτιάχνεις με κάθε αφορμή!

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φύλλο Βηρυτου
300 γρ. καταιφι
400 γρ καρύδι
200 γρ σουσάμι ψημένο
Σπορέλαιο
Λίγη φρυγανιά(3-4)
2 βανίλιες
1κ. γλ. Γαρύφαλλο
1κ.σ. κανέλα
2.κ.σ .ζάχαρη
100γρ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι (περιπου 2 κούπες τσαγ. μαζί).
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το καρύδι, το σουσάμι, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και την φρυγανιά. Απλώνουμε δύο φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε πάνω τους το ξασμένο κανταΐφι  και  βάζουμε λίγη γέμιση. Το τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Σιροπιάζουμε το μπακλαβά μόλις βγει από το φούρνο. Τοποθετούμε πάνω στο ταψί μια βέργα και από πάνω αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε έτσι να κρυώσει.

Σιρόπι – ΥΛΙΚΑ

3 ποτ. ζάχαρη
2και μισό νερό
3.κ.σ.μελι(στο τέλος αφού σβήσουμε την φωτιά)
Λίγο λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Κρύο το σιρόπι και καυτό το γλυκό Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button