ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 μαγικές τροφές για απώλεια βάρους

 

Ψάχνεις τρόπο για να χάσεις βάρος εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδαίτερο τρόπο και είσαι στην αναζήτηση μαγικών φίλτρων και συμβουλών; Η ειρωνία είναι πως τα “μαγικά” τα έχεις ήδη και βρίσκονται στο ντουλάπι σου ή απλά στο πλησιέστερο μανάβικο.

Κάποιες τροφές που ίσως έχεις παραγκωνισμένες κι υποτιμημένες θα σε βοηθήσουν να χορταίνεις και παράλληλα να χάνεις βάρος. Ποιές είναι αυτές; Τροφές πλούσιες σε φυτιοκές ίνες και πρωτεϊνη που βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού παράλληλα με την πρόσληψη λιγότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σου προτείνουμε μερικές…

Μήλα

Δεν έχουν πολλές θερμίδες και περιέχουν σχεδόν το 20% της ημερησίας ενδεδειγμένης ποσότητας φυτικών ινών.

Αμύγδαλα

Πλούσια σε θερμίδες μεν αλλα αν τα τρως με σύνεση ευεργετικά. Ένα φλιτζάνι αμύγδαλα είναι σχεδόν το ήμισυ της συνιστώμενης πρόσληψης πρωτεϊνών και φυτικών ινών ενώ ακόμη και μια μικρή χουφτίτσα μπορεί να κατευνάσει την πείνα σου.

Φασόλια

Είτε σου αρέσουν σκέτα, είτε ως πουρές, τα φασόλια μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις υγιές σωματικό βάρος καθώς αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών και πρατεϊνης.

Αυγά

Καλή πηγή πρωτεϊνών δίχως πολλές θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώθεις χορτάτη για μεγαλύτερο διάστημα. Κι αν ανησυχείς για τη χοληστερίνη – απλά περιορίσου στα ασπράδια.

Μανιτάρια

Υπάρχουν περισσότεροι από έναν λόγοι για τους οποίους τα μανιτάρια είναι υποκατάστατο του βόειου κρέατος. Όπως έχουν δείξει μάλιστα έρευνες, άτομα που τρώνε μανιτάρια αναφέρουν τα ίδια επίπεδα κορεσμού με εκείνους που τρώνε κρέας ενώ ταυτόχρονα καταναλώνουν λιγότερο λίπος και ελάχιστες θερμίδες.

Βρώμη

Η βρώμη είναι μια εξαιρετική επιλογή για έλεγχο βάρους, δεδομένου πως η ενέργεια από τους υδατάνθρακες που περιέχει απελευθερώνεται αργά και σταδιακά, κάτι που σημαίνει πως το σώμα ενθαρρύνεται να κάψει λίπος αντί να το αποθηκεύσει. Απλά φρόντισε η βρώμη που ελιλέγεις να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή ακόμη καλύτερα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

πηγη womenonly.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button