ΔΙΑΦΟΡΑ

9 αθάνατα τρόφιμα χωρίς ημερομηνία λήξης! Δεν λήγουν ποτέ

9 αθάνατα τρόφιμα χωρίς ημερομηνία λήξης! Δεν λήγουν ποτέ

Τρόφιμα χωρίς ημερομηνία λήξης: Πόσες νοικοκυρές έχουν πάει στο σούπερ μάρκετ και έχουν αναρωτηθεί για τα προϊόντα, τα οποία δεν λήγουν ποτέ; Αυτό, διότι επιθυμούν συνήθως να έχουν στα ντουλάπια ή το ψυγείο της κουζίνας τους, τροφές, οι οποίες να αντέχουν στο χρόνο. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από αντίστοιχες τροφές, ενώ πρόσφατα σας παρουσιάσαμε και τις τροφές που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο!

1. Μυλόξιδο: Αν αποθηκεύεται σε χώρο που δεν το βλέπει ήλιος τότε δεν χάνει τις ιδιότητες του και δεν θα λήξει ποτέ.

2. Μέλι: Μπορεί να αλλάξει το χρώμα και η υφή του αλλά το μέλι αν είναι κλεισμένο ερμητικά σε βάζο μπορεί να κρατήσει για εκατοντάδες χρόνια.

3. Ρύζι: Το γνωρίζετε ότι σε κατακόμβες στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκαν αποθήκες με ρύζι το οποίο μπορούσε να καταναλωθεί; Οπότε είναι σαφές ότι δεν ρύζι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Βέβαια προσοχή γιατί πρέπει να είναι μακρυά από υγρασία.

4. Αλάτι: Όταν διατηρείτε μακριά από υγρασία το αλάτι είναι “Αθάνατο”. Και γιατί όχι αφού είναι θρυμματισμένη πέτρα;

5. Σάλτσα Σόγιας: Αν η φιάλη που περιέχεται μέσα η σάλτσα σόγιας δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τότε παραμένει αναλλοίωτη, διαφορετικά αν ανοιχτεί έχει μικρή διάρκεια ζωής.

6. Ζάχαρη: Όπως το μέλι, όταν φυλάσσεται σε ερμητικά σφραγισμένο δοχείο, η λευκή ή η καστανή ζάχαρη, δεν λήγει ποτέ.

7. Ξερά Φασόλια: Αν είναι προφυλαγμένα από παράσιτα τότε τα φασόλια δεν λήγουν ποτέ. Βέβαια μετά από καιρό μπορεί να θέλουν περισσότερο βράσιμο αλλά η διατροφική αξία τους παραμένει η ίδια

8. Σιρόπι Σφένδαμου: Εάν το διατηρήσετε σε κατάψυξη, το σιρόπι σφενδάμου δεν έχει ημερομηνία λήξης.

9. Αλκοολούχα ποτά: Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να τελειώσετε αυτό το μπουκαλάκι ουίσκι που ανοίξατε προχτές με τους φίλους σας γιατί το αλκοόλ δεν λήγει ποτέ. Ίσως να χάσει λίγο άρωμα αλλά η δύναμη του παραμένει αμετάβλητη.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button