ΔΙΑΦΟΡΑ

Επiσημο: Οι 20 Περιοχές Της Eλλάδας Πoυ «Επιβάλλοvται» Nέα Mέτρα Aπαγoρευσης

Επiσημο: Οι 20 Περιοχές Της Eλλάδας Πoυ «Επιβάλλοvται» Nέα Mέτρα Aπαγoρευσης

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 25 Αυγούστου.

Σε 20 περιοχές της χώρας. Τα μαγαζιά θα κλείνουν από τα μεσάνυχτα, ενώ επιβάλλεται και ανώτατο όριο στις συναθροίσεις. Nέα δεδομένα για πληθώρα περιοχών από τις 25 Αυγούστου ύστερα από σχετική υπουργική απόφαση.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 25 Αυγούστου.

Θα ισχύουν σε 20 περιοχές της χώρας.

Τα μαγαζιά θα κλείνουν από τα μεσάνυχτα, ενώ επιβάλλεται και ανώτατο όριο στις συναθροίσεις. Nέα δεδομένα για πληθώρα περιοχών από τις 25 Αυγούστου ύστερα από σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε συγκεκριμένες περιοχές τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κατεβάζουν ρολά τα μεσάνυχτα

και θα παραμένουν κλειστά μέχρι τις 07:00 το πρωί , ενώ απαγορεύονται και οι δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις με περισσότερους από 50 συμμετέχοντες.

Προς αποφυγή της μετάδοσης του covid-19, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν

από τις 25 Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Αυγούστου 2020.

Εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και των Δήμων

Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο.

Σε περίπτωση παράβασης του ανώτατου ορίου συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις επιβάλλεται, στα φυσικά πρόσωπα, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τα

πρόστιμα ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ, και φθάνουν στις 5.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Σε ότι αφορά τα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις τα πρόστιμα είναι 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ.

Ποιοι εξαιρούνται

Από το μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος (όπως παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής) και οι υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση λειτουργίας αυτή καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, παροχής ποτών και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών) και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών).

Κατ′ εξαίρεση επιτρέπονται εντός των ορίων των συγκεκριμένων περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων, από τις ‪12 το βράδυ έως τις7 το πρωί η διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης

πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση παράβασης τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες και φθάνουν στην αναστολή της λειτουργίας για 20 ημέρες.

Ειδικώς ως προς τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας η απόφαση ισχύει από τις 22 Αυγούστου 2020 και ώρα 7:00 π.μ. έως και τις 31 Αυγούστου 2020…

instanews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button