ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τσουρεκάκια γεμιστά εύκολα γρήγορα και νόστιμα

Τσουρεκάκια γεμιστά εύκολα γρήγορα και νόστιμα

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ηλιέλαιο χλιαρό
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μαγιά ξερή φακελάκι εγώ έβαλα 50 γρ φρέσκια γιατί δεν είχα ξερή
2 βανίλιες
1 κουταλιά αλάτι
7 κουταλιές ζάχαρη
1φακ μαχλεπι ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φακ κακουλε η πιο λίγο
Μπραλινα για την γέμιση και μαρμελάδα αν θέλετε
1 αυγό για επάλειψη και σουσάμι
1 κιλό αλεύρι περίπου για τσουρέκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την μαγιά να λειώσει στο χλιαρό προς ζεστό νερό και το βάζουμε σε λεκανιτσα ρίχνουμε το γάλα το ηλιέλαιο τα μυρωδικά το αλάτι το ξύσμα και τέλος το αλεύρι εγώ το κοσκινισα κιόλας μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι εμένα που πήρε 950 γρ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κάνουμε μια ζύμη μαλακή

Μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη δεν θέλει πολύ ζύμωμα ας κολλάει στα χέρια λίγο λαδώνουμε τα χέρια και γύρω γύρω τα τοιχώματα σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 1/2 ώρα.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 15 μπαλάκια πλάθουμε μακρόστενα πιτακια βάζουμε μερεντα κατά μήκος βραχούμε τα δακτυλα γύρω γύρω το πιτακι και το κλείνουμε καλά

Κάνουμε μπαστούνια και τα κλείνουμε προς τα μέσα σαλιγκάρι βάζουμε σε λαδόκολλα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο πασπαλίζουμε με σουσάμι η φίλε αμυγδάλου και φουρνίζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα .

Μπορείς να κάνεις τα μισά με μαρμελάδα φράουλα και τα άλλα βερίκοκο για να ξεχωρίζουν

Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή‎ – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button