ΔΙΑΦΟΡΑ

Το Νο1 συμπλήρωμα που θεωρείται ελιξίριο νεότητας και υγείας – Ρίχνει το σάκχαρο και την πίεση και βοηθά στα αυτοάνοσα

Ένα φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα που πολλοί το χαρακτηρίζουν ως μαγικό ελιξίριο θωρακίζει την υγεία σας. Έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σας και θεαματικά αποτελέσματα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στη διανοητική και σωματική τόνωση και ευεξία αλλά και στη λίμπιντο.

Σύμφωνα με μελέτες, το συγκεκριμένο διατροφικό συμπλήρωμα έχει σημαντικότατη ευεργετική επίδραση στο μεταβολικό σύνδρομο, σε αυτοάνοσα νοσήματα και σε αλλεργίες. Επίσης, μειώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, προστατεύει από οστεοπόρωση και δίνει υγεία και νεανική όψη στο δέρμα σας.

Είναι ένα από τα ελάχιστα φυσικά συμπληρώματα που έχει τόσο μεγάλη λίστα με ασθένειες στις οποίες έχει ευεργετική και θεραπευτική δράση. Το λαμβάνουν ασθενείς με άσθμα, αρθρίτιδες, ασθένειες του ήπατος, αυτοάνοσα νοσήματα, διαβήτη, ορμονικές δυσλειτουργίες, διάφορα είδη καρκίνου, παχυσαρκία, έλκη, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού κά.

Πρόκειται για τον βασιλικό πολτό ή αλλιώς Royal Jelly που είναι το αντίστοιχο του μητρικού γάλακτος για τις μέλισσες. Είναι μία παχύρρευστη, κρεμώδης ουσία, που εκκρίνεται από τους αδένες των εργατριών μελισσών.

Σημειώνεται πως οι εργάτριες μέλισσες τρέφονται με μίγμα βασιλικού πολτού, γύρης και μελιού, ενώ η βασίλισσα τρέφεται μόνο με βασιλικό πολτό σε όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός για τη θρεπτική του αξία. Είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, ενώ περιέχει ίχνη από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ακολουθούν 12 οφέλη του βασιλικού πολτού για την υγεία:

  1. Περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών.
  2. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις
  3. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
  4. Βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος
  5. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  6. Ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος
  7. Προστατεύουν τον εγκέφαλο
  8. Θεραπεύει τη χρόνια ξηροφθαλμία
  9. Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης
  10. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  11. Μειώνει τις παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου
  12. Θεραπεύει συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

1. Περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Ο βασιλικός πολτός περιέχει μοναδικές πρωτεΐνες, γνωστές ως πρωτεΐνες βασιλικού πολτού, λιπαρά οξέα, αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία.

2. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις

Ο βασιλικός πολτός μειώνει τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες. Συγκεκριμένα αμινοξέα, λιπαρά οξέα και φαινολικές ενώσεις που βρίσκονται στον βασιλικό πολτό φαίνεται να έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.

3. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να επηρεάσει θετικά τα επίπεδα χοληστερόλης και να μειώσει έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός παραμένει ασαφής, συγκεκριμένες πρωτεΐνες του βασιλικού πολτού μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Μελέτη έδειξε μείωση 11% και 4% στα επίπεδα της ολικής και της “κακής” LDL χοληστερόλης σε άτομα που έπαιρναν περίπου 3 γραμμάρια βασιλικού πολτού καθημερινά.

4. Βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος

Ο βασιλικός πολτός -τόσο από το στόμα όσο και τοπικά- μπορεί να υποστηρίξει την επούλωση πληγών και άλλες φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις.

Είναι γνωστό ότι έχει αντιβακτηριακή δράση, η οποία μπορεί να διατηρήσει τις πληγές καθαρές και απαλλαγμένες από μολύνσεις.

5. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να προστατεύει την καρδιά και το κυκλοφορικό σας σύστημα μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι συγκεκριμένες πρωτεΐνες του βασιλικού πολτού χαλαρώνουν τα μυϊκά κύτταρα στις φλέβες και τις αρτηρίες σας, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση.

6. Ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος

Ο βασιλικός πολτός μπορεί επίσης να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και την ευαισθησία στην ινσουλίνη μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή.

Μελέτες έχουν δείξει αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και προστατευτική επίδραση στο πάγκρεας, το ήπαρ καθώς και σε παχύσαρκους και διαβητικούς που έλαβαν βασιλικό πολτό.

Μια άλλη εξάμηνη μελέτη έδειξε μείωση κατά 20% του σακχάρου νηστείας σε υγιή άτομα που έπαιρναν καθημερινά συμπλήρωμα βασιλικού πολτού.

7. Προστατεύουν τον εγκέφαλο

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μειώνει τις ορμόνες του στρες, βελτιώνει τη μνήμη και τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Οι περισσότερες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί αποδίδουν την προστατευτική επίδραση στον εγκεφαλικό και νευρικό ιστό στην αντιοξειδωτική ικανότητα του βασιλικού πολτού.

8. Θεραπεύει τη χρόνια ξηροφθαλμία

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να θεραπεύσει την ξηροφθαλμία όταν λαμβάνεται από το στόμα.

Μία μελέτη έδειξε βελτιώσεις στη χρόνια ξηροφθαλμία για όσους έλαβαν από το στόμα βασιλικό πολτό. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτή η ουσία που προέρχεται από μέλισσες μπορεί να αυξήσει την έκκριση δακρύων από τους δακρυϊκούς αδένες μέσα στα μάτια σας.

9. Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης με διάφορους τρόπους. Μάλιστα περιλαμβάνεται και σε τοπικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος για να υποστηρίξει τη διατήρηση υγιούς, νεανικής όψης δέρματος.

Η έρευνα έχει δείξει ότι ο βασιλικός πολτός μπορεί να υποστηρίξει την αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και την προστασία από τη βλάβη του δέρματος που σχετίζεται με την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

10. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να ενισχύσει τη φυσική ανοσολογική απόκριση του οργανισμού σας σε ξένα βακτήρια και ιούς.

Τα MRJPs και τα λιπαρά οξέα του βασιλικού πολτού είναι γνωστό ότι προάγουν την αντιβακτηριακή δράση, η οποία μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων και να υποστηρίξει την ανοσολογική λειτουργία.

11. Μειώνει τις παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου

Η χημειοθεραπεία και άλλες θεραπείες για τον καρκίνο συνοδεύονται από σημαντικές αρνητικές παρενέργειες, όπως καρδιακή ανεπάρκεια, φλεγμονή και γαστρεντερικά προβλήματα.

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να μειώσει ορισμένες από τις αρνητικές παρενέργειες που σχετίζονται με θεραπείες καρκίνου.

12. Θεραπεύει συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Ο βασιλικός πολτός μπορεί επίσης να θεραπεύσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση προκαλεί μείωση των κυκλοφορούντων ορμονών, η οποία συνδέεται με σωματικές και ψυχικές παρενέργειες, όπως πόνος, μειωμένη μνήμη, κατάθλιψη και άγχος.

Μια μελέτη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες παρατήρησε ότι η καθημερινή συμπληρωματική χορήγηση βασιλικού πολτού για 12 εβδομάδες ήταν αποτελεσματική στη μείωση του πόνου στην πλάτη και του άγχους και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button