ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας – Που θα έχουμε 39άρια, τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Μετά την κακοκαιρία, ο καιρός αλλάζει σκηνικό με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τον πρώτο καύσωνα για φέτος.

Μετά από τον άστατο καιρό και την κακοκαιρία που σάρωσε την χώρα, έρχεται ο πρώτος καύσωνας με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και 39 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy, μετά την κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από την χώρα, έρχεται ο πρώτος καύσωνας με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς.

Από την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Μάλιστα, αυτή σε πολλές περιοχές θα φτάσει πάνω από τους 30 βαθμούς.

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα υπάρξει και την Πέμπτη ενώ, σύμφωνα με τους χάρτες την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς.

Καιρός: Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τον πρώτο καύσωνα

Κλέαρχος Μαρουσάκης, Γιάννης Καλλιάνος και windy συμφωνούν ότι μετά την κακοκαιρία που χτυπάει σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, έρχεται κύμα ζέστης με θερμοκρασίες που θα υπερβούν και τους 35 βαθμούς κελσίου, πλησιάζοντας έτσι τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς.

Μιλώντας το πρωί στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβλεψε άνοδο της θερμοκρασίας από την Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα τόνισε πως «Από Δευτέρα θα μας μείνουν κάποιες βροχές και από Τετάρτη πάμε σε ισχυρό κύμα ζέστης όπου θα συναντήσουμε θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς Κελσίου».

Καιρός: Ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καύσωνα που έρχεται

Για την επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας, στα όρια του καύσωνα μίλησε χτες στο MEGA και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Θα σας δώσω μια τελευταία πληροφορία. Ίσως, πάμε πολύ μακριά βέβαια, ξέρεις ότι ποτέ δεν κάνω εκτιμήσεις για τόσο μακριά, ίσως, μετά τις 15 Μαΐου έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης το οποίο θα μας απασχολήσει. Θα το δούμε όμως και τις επόμενες ημέρες γιατί ακόμα δεν έχει «κλειδώσει».

Στα κεντρονότια τμήματα της χώρας, εκτιμώ ότι μπορεί να δούμε και θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Αλλά επαναλαμβάνω, ακόμα είμαστε πολύ μακριά, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων, αλλά φαίνεται ότι τα μοντέλα πάνε προς αυτό το σενάριο. Δηλαδή, μετά τις 15-16 Μαΐου, χονδρικά και ενδεικτικά πάντα, να έχουμε ένα ισχυρό κύμα ζέστης για την εποχή», ανέφερε ο μετεωρολόγος του Mega.

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button