ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μοναστηριακός σιμιγδαλένιος χαλβάς

Νηστίσιμα

Υλικά:

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σταφιδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα καιμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει.

Ρίχνουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.

Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button