ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μελιτζανοκεφτέδες στον φούρνο ή στο τηγάνι

Αγαπημένοι καλοκαιρινοί ψευτοκεφτέδες!

Το ερώτημα ήρθε inbox, μετά από κάποια κοινοποίηση των “κολοκυθοκεφτέδων της Ρένας” στο facebook. «Δεν έχετε μελιτζανοκεφτέδες στο site;». Και ναι, δυστυχώς δεν είχα! Υποσχέθηκα λοιπόν συνταγή όσο πιο γρήγορα μπορούσα, και μάλιστα με video, αφού παλιότερα είχαν ζητηθεί και από φίλους μας από το youtube. Εδώ λοιπόν σήμερα οι μελιτζανοκεφτέδες μου, που τους δοκιμάσαμε και ως «μπιφτέκια» στον φούρνο, αφού είμαι σίγουρη πως θα ακολουθούσε σχετική ερώτηση.

Όλοι  αυτοί οι ψευτοκεφτέδες στην πιο παραδοσιακή τους μορφή είναι τηγανητοί. Κολοκυθοκεφτέδες, χορτοκεφτέδες, αγκιναροκεφτέδες, τηγανητοί έχουν καταγραφεί στη μνήμη της γεύσης μας.  Όμως πολλοί από μας αποφεύγουν τα τηγανητά κι έτσι πολύ συχνά πια ο φούρνος έχει αντικαταστήσει το τηγάνι με ελάχιστο κόστος στη γεύση. Για τούτη εδώ τη συνταγή το γευστικό κόστος είναι ελάχιστο, περισσότερο θα μετρούσα το κόστος του χρόνου ψησίματος.

πηγη cretangastronomy.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button