Μια πανάλαφρη νόστιμη πίτα με μακαρόνια και τυρί φέτα. Μια πολύ απλή συνταγή για μια ωραία πίτα για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. μακαρόνια Νο.5
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 λίτρο γάλα
- 400 γρ. φέτα
- 4 αβγά
- 1/2 φλ. τσαγιού βιτάμ
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό φροντίζοντας να παραμείνουν αλ τέντε. Τα σουρώνουμε τα λαδώνουμε.
- Στη κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και βάζουμε μέσα στο γάλα τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τη φέτα κομματισμένη με τα χέρια, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε με πινέλο το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα της μακαρονόπιτας και τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπα φύλλα κρούστας πάλι βουτυρωμένα ένα-ένα.
- Χαράζουμε με κοφτερό μαχαιράκι πολύ προσεκτικά μόνο τα επάνω φύλλα σε κομμάτια και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις
πηγη sintayes.gr
Facebook Σχόλια
