ΔΙΔΑΧΕΣ

«Αυτή η προσευχή με θεράπευσε…»

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Η δύναμη και η ενέργεια της νοεράς προσευχής μέσα από τα μάτια νεοφώτιστων Ορθοδόξων χριστιανών από το Κολουέζι του Κονγκό! Όταν υπάρχει δυνατή πίστη γίνονται και τα ανάλογα θαύματα.

Ο κατηχητής της Σαντόας Γεώργιος, μου διηγήθηκε το παρακάτω προσωπικό θαύμα. Ιδού πως το διηγείται: Τον Μάιο του 2006 ελάβαμε πρόσκλησιη στις ενορίες μας να έλθουμε στο Κολουέζι για το μηνιαίο σεμινάριο των Κατηχητών όλης της επαρχίας Κατάγκα.

Όταν έφθασα στο Κολουέζι μου εμφανίσθηκε μία περίεργη αρρώστεια, η οποία από τότε που γεννήθηκα δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Πρίσθηκαν τα πόδια μου, τα χέρια μου και τα μάτια μου. Την άλλη ημέρα επήγα στο ιεραποστολικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων για εξετάσεις. Οι γιατροί μας Τιμόθεος και Βασίλειος δεν διεπίστωσαν κάποια συγκεκριμένη πάθηση. Εγώ όμως είχα ζαλάδες. Οι άλλοι Κατηχητές μου έλεγαν ότι είχε κατέβει η στάθμη του αίματός μου γι᾿ αυτό παρατηρείται αυτή η ζάλη.

Οι γιατροί δεν βρήκαν τίποτε κι εγώ γύρισα στο Κέντρο της Ιεραποστολής. Κατέφυγα με εμπιστοσύνη στον Θεό, στην Παναγία και στον Άγιο Γεώργιο Προστάτη του Κέντρου μας. Προσευχόμουν λέγοντας: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, θεράπευσέ με τον αμαρτωλό…». Κάθε πρωί και βράδυ, μετά τις Ακολουθίες έπαιρνα λάδι από τα καντήλια του Εικονοστασίου και άλειφα τα πόδια μου, τα χέρια και τα μάτια μου.

Και πράγματι πολύ γρήγορα θεραπεύθηκα με την βοήθεια του Χριστού και των Αγίων μας.

Ευχαριστώ την Ορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία και εργάζομαι αναξίως ως Κατηχητής, διότι με δίδαξε την αλήθεια, την ζωή και τα θαύματα των Αγίων μας. Έχοντας κι εγώ σαν δωρεά την Πίστη αυτή στην καρδιά μου ζήτησα την Χάρι του Χριστού μας και βρήκα την υγεία μου.

από το βιβλίο: «Εμπειρίες νεοφώτιστων Ορθοδόξων Αφρικανών»
Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτη

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button