ΔΙΑΦΟΡΑ

Άpχισαν Τα Όργαvα! Απάvτηση Mητσοτάκη Σε Ερvτογάν: «Επεκτείvουμε Τα Χωρικά Μας Yδατα Στα 12 Miλια»

Άpχισαν Τα Όργαvα! Απάvτηση Mητσοτάκη Σε Ερvτογάν: «Επεκτείvουμε Τα Χωρικά Μας Yδατα Στα 12 Miλια»

“Η Ελλάδα διευρύνει τα χωρικά της ύδατα”

Με την φράση «Τίποτα δεν εμποδίζει την χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια όταν εκείνη το αποφασίσει», ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία που έχει κλιμακώσει επικίνδυνα την ένταση…

“Η Ελλάδα διευρύνει τα χωρικά της ύδατα”

Εξήγγειλε μάλιστα ότι με νόμο η χώρα μας επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια και πρόσθεσε ότι επιφυλάσσεται να κάνει το ίδιο και σε άλλες περιοχές.

Με την φράση «Τίποτα δεν εμποδίζει την χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια όταν εκείνη το αποφασίσει», ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία που έχει κλιμακώσει επικίνδυνα την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προς δυσμάς από τα έξι στα δώδεκα μίλια ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης σχεδίων νόμου για κύρωση των συμφωνιών:

«Έχουμε το αποτέλεσμα ενός νέου πατριωτισμού. Στο πλαίσιο ανακοινώνω σήμερα

ότι άμεσα με νομοσχέδιο που καταθέτουμε στην Βουλή η Ελλάδα διευρύνει τα χωρικά της ύδατα προς Δυσμάς από τα έξι στα 12 μίλια! Η Ελλάδα Μεγαλώνει.

Το έχουν πει και άλλοι αλλά εμείς το κάνουμε πράξη. Προβαίνουμε έτσι σε μια θαλάσσια περιοχή. Συγκεκριμένα στα Ιόνιο έως Ταίναρο σε επέκταση υδάτων.

Ένα δικαίωμα που η χώρα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει και σε άλλες περιοχές και έχουν ήδη ασκήσει οι γείτονές μας με σεβασμό στο Δίκαιο της Θάλασσας και τον κανόνα μέσης γραμμής εκεί που η απόσταση είναι μικρότερη των 6 ή 12 μιλίων. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει ενημερώσει τους ομολόγους του Ιταλίας και Αλβανίας.

Αναφερόμενος στις δύο συμφωνίες μίλησε για «μείζον ιστορικό και πολιτικό βάρος»

στις δύο συμφωνίες, υπογραμμίζοντας ότι «ο λόγος μας σήμερα πρέπει να είναι υπεύθυνος» για να μην υπονομευτεί η εθνική στρατηγική της χώρας.

Οι δύο συμφωνίες είναι διμερείς, έχουν «όμως οικουμενική ακτινοβολία ως φωτεινό παράδειγμα διακρατικής συνεννόησης».

«Σε θάλασσες όπως η Μεσόγειος η έκταση της υφαλοκρηπίδας ταυτίζεται με την ΑΟΖ» σημείωσε λέγοντας πως τα νησιά μας, και το Καστελόριζο, έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. «Τίποτα δεν εμποδίζει την χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια» πρόσθεσε.

«Η διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με τις γειτονικές χώρες επαναφέρει το Διεθνές Δίκαιο και επιτρέψει την αξιοποίηση κοινών πόρων. Οι συνθήκες επαναθεμελιώνουν στην περιοχή ένα καθεστώς νομιμότητας»…viralnewsgr.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button