ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χαλβάς με ταχίνι και αμύγδαλα: Ένα απολαυστικό γλυκό για το Σαρακοστιανό σας τραπέζι

Χαλβάς με ταχίνι, χωρίς γλουτένη! Ένα γλυκό που θα κλέψει τις καρδιές σας!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ταχίνι, βανίλια
  • 400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 200 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • 10 ml νερό
  • 1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι, τη βανίλια, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη, το νερό, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η καραμέλα να φτάσει στους 120 με 125°C.

Μόλις φτάσει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα λίγο σιρόπι στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε σιγά-σιγά σε δόσεις και το υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε μέσα τα 150 γρ. αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα διαμέτρου 30Χ12 εκ., τη λαδώνουμε καλά, αδειάζουμε μέσα τα άλλα 50 γρ. αμύγδαλα που περίσσεψαν και από πάνω το χαλβά.

Απλώνουμε το χαλβά ομοιόμορφα στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 12 ώρες να στερεοποιηθεί.

Σερβίρουμε μόλις στερεοποιηθεί.

*tip: Προσέχουμε όταν ρίχνουμε την καραμέλα να ανακατεύουμε για να δημιουργηθούν οι ίνες. Μπορούμε να βάλουμε ότι ξηρούς καρπούς επιθυμούμε.

πηγή : giorgostsoulis.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button