ΔΙΑΦΟΡΑ

Χαρδαλιάς για φωτιά στην Κορινθία: Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα & δόθηκε μάχη για να σωθούν σπίτια – Πότε χρησιμοποιείται το 112

Ελπίδες ότι η φωτιά θα οροθετηθεί μέσα στην ημέρα - Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία, για την εξέλιξη της φωτιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας, η οποία έχει μολύνει σε βαθμό συναγερμού την Αθήνα.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα & δόθηκε μάχη για να σωθούν σπίτια»
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας ήταν πολλά τα μέτωπα και δόθηκε μεγάλη μάχη σε πολλούς οικισμούς. Σε κάποιους από αυτούς πέρασε από μέσα όπως είπε.

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων», σημείωσε στην συνέχεια ο υφυπουργός.

Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σύστημα Copernicus μέχρι στιγμής η απεικόνιση δείχνει ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πότε χρησιμοποιείται το 112

Σχετικά με τη λειτουργία του 112 ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Το 112 είναι η έσχατη λύση. Ακούω μια κριτική τις τελευταίες ημέρες.

Είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Στις περιπτώσεις που είδαμε ότι ζητήματα υπερτοπικά θα έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τότε ενεργοποιήθηκε».

 Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του κ. Χαρδαλιά:

Παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της χώρας

Δόθηκε μάχη για να προστατευτούν κατοικίες

Επιχειρήσαμε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς τα νότια και την περιοχή των Μεγάρων. Οι άνεμοι ήταν εντάσεως 8 μποφόρ, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κέρδισαν το στοίχημα.
40.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν. Καταστροφές σε εξοχικές κατοικίες

Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή, η προσπάθεια είναι τιτάνια

Ελπίδες ότι η φωτιά θα οροθετηθεί μέσα στην ημέρα

Την πρώτη ημέρα σε 4,5 ώρες η φωτιά περπάτησε 10 χλμ.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button