ΔΙΑΦΟΡΑ

Dailymail> O πρώην επιθετικός των Denver Broncos, Paul Duncan, πέθανε ξαφνικά σε ηλικία μόλις 35 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή

Yπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ έκανε τρέξιμο στη γειτονιά του στη Georgia

Τραγωδία καθώς ο πρώην επιθετικός των Denver Broncos πέθανε ξαφνικά σε ηλικία μόλις 35 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή. Ο Paul Duncan, ο οποίος έχει δύο μικρές κόρες με τη σύζυγό του Ellen, πέθανε σε ηλικία 35 ετών
Υπέστη καρδιακή ανακοπή στις 15 Ιουλίου και την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος

Ο Paul Duncan, πρώην επιθετικός  της Notre Dame που είχε μια σύντομη καριέρα στο NFL με τους Denver Broncos, πέθανε σε ηλικία 35 ετών αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ έκανε τρέξιμο στη γειτονιά του στη Georgia. «Θα κάνουμε ιατρική εξέταση για να καταλάβουμε την αιτία θανάτου», έγραψε η Ellen, στο Instagram. «Το σώμα του θα δοθεί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από όργανα και σε ιατρική έρευνα».

Το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας λέει ότι οι περισσότεροι ειδικοί μπερδεύονται από την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή (SCA) στον αθλητισμό, καθώς οι αθλητές γενικά θεωρούνται πιο υγιείς και λιγότερο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή. Το SAC που σχετίζεται με την άσκηση εμφανίζεται συνήθως σε άνδρες 35 ετών και άνω, με τη συντριπτική πλειοψηφία να έχει ιστορικό στεφανιαίας νόσου, 84%  ή άλλες καρδιακές επιπλοκές.

Το ACC διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο όσων εμφανίζουν SCA κατά τη διάρκεια της άσκησης ανέφεραν καρδιαγγειακά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε της καρδιακής προσβολής. Το ποσοστό επιβίωσης μετά από παρόμοιες ιατρικές επιπλοκές ήταν περίπου 58% για νεότερους αθλητές. Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αυτές οι περιπτώσεις κυμαίνονται από 500 έως 1.000 ανά εκατομμύριο ετησίως στον γενικό πληθυσμό. Ο χορός ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής του Duncan με τις κόρες του, σύμφωνα με τη νεκρολογία του στο Atlanta Journal-Constitution. «Ο Dillon και η Sloane λάτρεψαν τα αυτοσχέδια χορευτικά πάρτι του Paul στην κουζίνα και τις περιπέτειές του μαζί τους στο νερό, είτε ήταν στη λίμνη με την οικογένεια είτε στην πισίνα με φίλους», έγραφε το obit.

Ο Duncan ήταν «περήφανος Νότιος», σύμφωνα με το μοιρολόγιό του, το οποίο λέει ότι ανακηρύχθηκε ο καλύτερος επιθετικός γραμμής στη Georgia ως μαθητής στο Λύκειο East Paulding, όπου διέπρεψε επίσης στο μπάσκετ. Ο Duncan προσφέρθηκε επίσης εθελοντικά στο AmeriCorps για να χτίσει σπίτια για απόρους στην Ιντιάνα.

 

Πηγη kourdistoportocali.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button