ΔΙΑΦΟΡΑ

Δείτε Μετακίνηση από νομό σε νομό: πότε «ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις

Δείτε Μετακίνηση από νομό σε νομό: πότε «ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις

Lockdown: Πότε και πώς θα αρθεί η απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από το Νοέμβριο.

Στην σύσκεψη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων την Παρασκευή (29/01) αναμένεται να συζητηθεί η άρση του μέτρου των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν και το θέμα των χιονοδρομικών, για τα οποία κινδυνεύει να χαθεί η χρονιά. Έτσι στο «τραπέζι» θα τεθούν τα εξής ενδεχόμενα:

Να επιτραπεί για όλους η μετακίνηση από νομό σε νομό
ή να επιτραπεί μόνο για όσους έχουν προγραμματισμένη επίσκεψη στα χιονοδρομικά.

Το υπουργείο Ανάπτυξης μελετά τρόπους να επαναλειτουργήσουν τα χιονοδρομικά χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις εκτός νομού. Μία από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι είναι για τις μετακινήσεις εκτός νομού για επίσκεψη σε χιονοδρομικό να είναι υποχρεωτική η επίδειξη της κράτησης σε κάποιο κατάλυμα.

Όμως επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι να θελήσουν να εκμεταλλευτούν μια τέτοια εξέλιξη για να κάνουν μονοήμερες εκδρομές εξετάζεται να ζητούνται και άλλα αποδεικτικά, όπως η online κράτηση για ενοικίαση εξοπλισμού, σε όσες περιπτώσεις μπορεί να γίνει αυτό.

Εννοείται, ότι αποφάσεις της επιτροπής θα βασιστούν στα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας των ανοιγμάτων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην αγορά το Σαββατοκύριακο, θέτουν σε «κόκκινο» συναγερμό τόσο τους ειδικούς όσο και την κυβέρνηση, αφού μπορεί να οδηγήσουν σε «έκρηξη» κρουσμάτων..

newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button