ΔΙΑΦΟΡΑ

Δειτε τι Έκανε Ένας Δήμαρχος Επειδή Στο Χωριό Του Δεν Έρχονταν Τουρίστες!

Το Φουρόρε (Furore) είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στην Ακτή του Αμάλφι, στην επαρχία Σαλέρνο της νοτιοδυτικής Ιταλίας. Πριν από πολύ καιρό, υπήρχε ένας μικρός οικισμός, διάσπαρτος πάνω από το βουνό με θέα προς τη θάλασσα. Το χωριό δεν είχε κεντρική πλατεία και τα σπίτια δεν ακουμπούσαν το ένα το άλλο.

 

Τα μονοπάτια και τα σκαλοπάτια που οδηγούσαν στο χωριό δεν ήταν ορατά από την ακτή, και για αυτό το Furore παρέμεινε για χρόνια κρυμμένο από τους ταξιδιώτες.

Η γεωγραφική του θέση και η δυσκολία στην πρόσβαση έκαναν γνωστό το Furore σε όλη την Ιταλία ως το «χωριό που δεν υπάρχει.»

Τότε ο δήμαρχος αποφάσισε ότι ήταν καιρός να βάλει τη μικροσκοπική κοινότητα του στο χάρτη. Ζήτησε από τους κατοίκους να βάψουν τα σπίτια τους με έντονα χρώματα ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους από πολύ μακριά.

Ήθελε το χωριό του να μην μπορεί να ξεφύγει από τα μάτια των ταξιδιωτών που περνούσαν από τον κύριο δρόμο.

Αυτή η παράξενη παράδοση διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Δεκάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κάθε Σεπτέμβριο προσέρχονται στο Furore για να ζωγραφίσουν και να διακοσμήσουν τα σπίτια του χωριού με όμορφες τοιχογραφίες.

Το βασικό πλεονέκτημα του Φουρόρε είναι το φιόρδ ή Fiordo. Πρόκειται για ένα στενό φαράγγι που δημιουργήθηκε από το ρεύμα Schiato και καταλήγει στη θάλασσα.

Ένα σύμπλεγμα παλαιών κατοικιών ψαράδων υπάρχουν προσκολλημένες στα βράχια.

Το φιόρδ είναι παλαιότερο του χωριού Φουρόρε. Το φιόρδ παρακάμπτεται από ένα μονότοξο 30 μέτρων γεφύρι στο οποίο κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται το Διεθνές Πρωτάθλημα Κατάδυσης.

Οι τοπικές αρχές έχουν κάνει το φιόρδ ένα πολύ ελκυστικό τουριστικό σημείο.

Ένα παλιό ασβεστοκάμινο έχει μετατραπεί σε μπαρ και κατάστημα με είδη δώρων, τα παλιά σπίτια έχουν ανακαινιστεί και ένα μουσείο υπάρχει για να αφηγείται την βιομηχανική κληρονομιά και την βοτανική ποικιλότητα του φιόρδ.

Τα μεσημέρια, ο ήλιος καταφέρνει να περάσει τις ακτίνες του μέσα από το στενό φαράγγι δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη εικόνα.

πηγη scoops.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button