ΔΙΑΦΟΡΑ

«Δεν πίστευα ότι θα πέθαινε, την είχα χτυπήσει κι άλλες φορές δεν έπαθε κάτι» λέει ο 23χρονος που σκότωσε τη γιαγιά του στην Καβάλα

Καβάλα: Μια ακόμη ανατριχιαστική υπόθεση που έχει συγκλονίσει την χώρα

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στην Καβάλα, όπου ένας 23χρονος σκότωσε την ίδια του την γιαγιά χτυπώντας την μέχρι θανάτου. Η ιστορία του δράστη επίσης συγκλονιστική, όπως και η ομολογία του που τόσο ψύχραιμα απαντούσε.

Ο 23χρονος παραδέχτηκε ότι την γρονθοκόπησε δυνατά στα μάτια και στο δεξί πόδι, ώσπου η γιαγιά του ξεψύχησε και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Με απόλυτα ψυχρό τρόπο ο 23χρονος που δολοφόνησε τη γιαγιά του μέσα στο σπίτι της στο Χρυσοχώρι Καβάλας περιέγραψε στους αστυνομικούς κατά την απολογία του τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Ο 23χρονος παραδέχτηκε αμέσως ότι τη χτύπησε και μάλιστα είπε ότι δεν περίμενε ότι θα πεθάνει καθώς το έχει κάνει κι άλλη φορά. «Δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο, δεν πίστευα ότι η γιαγιά θα πέθαινε, γιατί κι άλλες φορές στο παρελθόν την χτύπησα το ίδιο και δεν έπαθε κάτι», είπε αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς.

«Δεν πίστευα ότι θα πέθαινε, την είχα χτυπήσει κι άλλες φορές δεν έπαθε κάτι» λέει ο 23χρονος που σκότωσε τη γιαγιά του στην Καβάλα

 

Πως ακριβώς δολοφόνησε την γιαγιά του ο 23χρονος στην Καβάλα

Ανέφερε ότι εκείνη τη μέρα επέστρεψε στο σπίτι του στις 20:00 και στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο του και έβλεπε τηλεόραση. «Με πήρε ο ύπνος περίπου δώδεκα παρά είκοσι ή παρά τέταρτο, πριν τα μεσάνυχτα και τα ξημερώματα σήμερα 14-03-2022 γύρω στις 05:00 με ξύπνησε η γιαγιά μου φωνάζοντας “φέρε μου γρήγορα νερό”. Εγώ μέσα στον ύπνος μου νευρίασα πολύ και της είπα όχι κι αυτή συνέχισε να φωνάζει με μια φωνή που είναι εκνευριστική, ακούγεται πολύ. Νευρίασα ακόμα περισσότερο και σηκώθηκαν και πήγα σε αυτήν» περιέγραψε ο 23χρονος προσθέτοντας ότι η 82χρονη γιαγιά του καθόταν στον καναπέ.

Οι λεπτομέρειες του ξυλοδαρμού είναι ανατριχιαστικές. Ο 23χρονος παραδέχτηκε ότι την γρονθοκόπησε δυνατά στα μάτια και στο δεξί πόδι ώσπου η γιαγιά του ξεψύχησε και σωριάστηκε στο πάτωμα.

«Με είχε θυμώσει τόσο πολύ που άρχισα να τη χτυπάω δυνατά με μπουνιές στα μάτια και στο δεξί πόδι. Αυτή μετά από λίγο γλίστρησε από τον καναπέ και έπεσε στο πάτωμα με τα οπίσθια και τα πλευρά βγάζοντας έναν ήχο, ένα βογκητό και άκουσα ένα κρακ όταν ακούμπησε ο θώρακας της κάτω και μετά έμεινε έτσι, δεν κουνιόταν» είπε.

Εκείνη τη στιγμή φαίνεται όπως περιγράφει στους αστυνομικούς να συνειδητοποιεί ότι η γιαγιά του έχει πεθάνει αφού όπως είπε στην απολογία του «ο θώρακας της δεν κουνιόταν, ήταν σκληρός και φουσκωμένος» ενώ «στο στόμα της είχε άσπρα σάλια και η γλώσσα της ήταν χλωμή». Ανέφερε ότι προσπάθησε να τη βοηθήσει «αλλά αυτή δεν κουνιόταν».

Ο 23χρονος μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι προς στιγμή νόμιζε ότι η γιαγιά του του κάνει πλάκα «γιατί παλιότερα μου έκανε τέτοιες πλάκες και έβγαζε την γλώσσα της έξω» όμως τελικά κατάλαβε ότι «η γιαγιά πέθανε».

Η αντίδραση του 23χρονου από την Καβάλα μετά τον θάνατο της γιαγιάς του

Ακόμα και τότε όμως ο 23χρονος φέρθηκε ψυχρά λέγοντας στην απολογία του ότι πήγε στον πατέρα του που κοιμόταν και «φώναξα στον μπαμπά μου “σήκω ρε, η μάνα σου κάτι έπαθε”».

Ο δράστης συνεχίζει να περιγράφει ένα θέατρο του παραλόγου με τον πατέρα του πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά, όσον αφορά την αντιμετώπιση της νεκρής πλέον 82χρονης, με τον πατέρα να αργεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του και τελικά, όταν πήγε, πάνω στο άψυχο σώμα της νεκρής, ανέφερε ο δράστης ότι του λέει ο πατέρας του: «”πλάκα κάνεις, η γιαγιά δεν πέθανε, με δουλεύεις”. Εγώ του είπα “δεν κάνω πλάκα” και αυτός μου απάντησε “πάρε κάπου τηλέφωνο, πάρε ασθενοφόρο»” ανέφερε ο δράστης.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει, όπως περιγράφει ο 23χρονος στην απολογία του, ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων σε ΕΚΑΒ, νοσοκομείο Καβάλας και σε φιλικό του πρόσωπο, ο οποίος του συνέστησε να πάρει γραφείο τελετών. Σύμφωνα με τις περιγραφές του, το ΕΚΑΒ έφτασε στις 06.30 και μετά από λίγη ώρα, στο σημείο έφτασε και η αστυνομία. Πάντως, στο τέλος της απολογίας του, ο δράστης είπε «λυπάμαι πολύ και το μετάνιωσα, είναι ο άνθρωπος που με μεγάλωσε».

Έγκλημα στην Καβάλα: Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου

Μιλώντας στο protothema.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, Μανώλης Βονικάκης, ανέφερε ότι σε ηλικία 10 ετών, ο δράστης επιβεβαιώθηκε με διανοητική υστέρηση ενώ στον στρατό επιβεβαιώθηκε η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια. «Από την ηλικία των 10 ετών έως τα 18 τον βίαζε ο πατέρας του, όπως και την αδελφή του. Επίσης, βιάστηκε όταν ήταν 12 ετών από 17χρονο Βούλγαρο εργάτη γης, ο οποίος έμενε στο χωριό και υπάρχει καταδικαστική απόφαση, ενώ βίαζε και την αδελφή του. Άρα μιλάμε για έναν άνθρωπο που στην κρίσιμη παιδική και εφηβική του ηλικία, έπεσε θύμα βιασμών και καθημερινής βάναυσης συμπεριφοράς μέσα σε ένα νοσηρό περιβάλλον από μία μητέρα με διανοητική υστέρηση που τους εγκατέλειψε από τα 10 ετών και έναν πατέρα, επίσης με διανοητική υστέρηση, μέθυσο, που τους έδερνε και τους βίαζε», σημείωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Βονικάκης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο δράστης έδειρε την ηλικιωμένη γυναίκα αλλά η 18η, ωστόσο αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν μοιραίο. Μάλιστα, οι γείτονες που γνώριζαν τι συμβαίνει, είχαν κάνει πάρα πολλές φορές καταγγελίες στην αστυνομία και ο δράστης είχε οδηγηθεί πολλάκις στον εισαγγελέα.

“Η εισαγγελία Καβάλας, από το 2017, με πιο πρόσφατη την 16η Σεπτεμβρίου του 2021, διέταξε τέσσερις φορές τον εγκλεισμότου στο ψυχιατρείο”

«Η εισαγγελία Καβάλας, από το 2017, με πιο πρόσφατη την 16η Σεπτεμβρίου του 2021, διέταξε τέσσερις φορές τον εγκλεισμότου στο ψυχιατρείο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν και μετά οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρειάζεται περεταίρω νοσηλεία γιατί η κατάστασή του παρουσίαζε βελτίωση και του έδωσαν εξιτήριο. Βγήκε έξω τον Οκτώβριο και η πρόταση της κα. Εισαγγελέως για ακούσια νοσηλεία προς το πρωτοδικείο Καβάλας, που έγινε 16 Σεπτεμβρίου, απορρίφθηκε από το δικαστήριο που δικάστηκε στις 22 Νοεμβρίου του 2021, με την αιτιολογία ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα του», τόνισε.

Δύο μήνες αργότερα ο δράστης έδειρε ξανά την γιαγιά του και οδηγήθηκε με χειροπέδες στην αστυνομία ενώ το τριμελές πλημμελειοδικείο τον άφησε ελεύθερο, όπως ανέφερε ο κ. Βονικάκης, τονίζοντας ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως άνθρωπος με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. «Η περίπτωση αυτή καταδεικνύει και «ξεγυμνώνει» την αδυναμία που έχουμε ως σύστημα να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ασθενείς», υπογράμμισε.

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button