ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δροσερό και σιροπιαστό Βυζαντινό! Έγινε φοβερό!

Σήμερα σας δείχνουμε πως φτιάχνουμε στην κουζίνα μας αυτό το διάσημο γλυκό, γνωστό ως βυζαντινό (ή πολίτικο) με άρωμα μαστίχα. Πρόκειται για ένα δροσερό γλυκό με μία καταπληκτική κρέμα!

Υλικά

Για το Σιρόπι
300 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
Φλούδες από ένα πορτοκάλι

Για τη Βάση
1/2 κουταλάκι μαστίχα
320 γρ σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαχλέπι
260 ml γάλα πλήρες

Για τη Κρέμα
750 ml γάλα
80 γρ κορν φλάουρ
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο αγελάδος
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Κανέλα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας το σιρόπι. Βράζουμε για 5-10 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες από πορτοκάλι.

Κατόπιν, θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την βάση του γλυκού μας, όπως δείχνει και το βίντεο. Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 35×23 εκατοστά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά. Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι. Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της κρέμας. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αυγό στο κρύο γάλα.

Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το βούτυρο, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν, απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από το κρύο γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Τέλος, σερβίρουμε με κανέλα.

Έτοιμο το βυζαντινό μας! Η γεύση του θα ανταμείψει την προσπάθεια σας! Καλή επιτυχία!

Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button