ΔΙΔΑΧΕΣ

Εάν δεν εξομολογηθείς και δεν μετανοήσεις θα σε κρατάει ο Διάβολος δεμένο!

ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ: Ξέρετε τι είναι να σου χαλάσει το παπούτσι σου και να το πας για επιδιόρθωση στον ρολογά;… Τόσο αστεία και τόσο λάθος εργάζονται εκείνοι, που προσπαθούν να απαλείψουν τις αμαρτίες τους όχι με την εξομολόγηση, αλλά με τις ελεημοσύνες, τα κεριά και τα τάματα.

Γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει πολλές αμαρτίες και κοιτάζουν να τις εξοφλήσουν με τα έργα τους. Δεν τις εξομολογούνται, δεν τις εξωτερικεύουν. Μεταχειρίζονται έναν άλλον τρόπο, «κομπογιαννίτικο» δικόν τους, για να εξοφλήσουν τις αμαρτίες τους, οι οποίες δεν εξοφλούνται και θα βρεθούνε δεσμευμένοι μίαν ημέρα…

Άνθρωπε, εάν δεν εξομολογηθείς, εάν δεν μετανοήσεις, θα σε κρατάει ο Διάβολος δεμένο! Κάψε όλα τα κεριά του κόσμου, θρέψε όλες τις χήρες και τα ορφανά του κόσμου, κάψε όλο το λάδι του κόσμου, πήγαινε σε όλα τα ερημοκλήσια, τρώγε 1000 χρόνια ρίζες, αλλά και όλα τα καλά έργα όλων των ανθρώπων να σου καταχωρηθούν από Άβελ του δικαίου, μέχρι του τελευταίου δικαίου της συντελείας των αιώνων, ούτε μία σου αμαρτία δεν σου συγχωρεθεί!

Εάν δεν πας να βάλεις το γόνατο κάτω και να πεις στον πνευματικό: «Ναι, εγώ το έκανα!», δεν σου συγχωρείται ούτε μία αμαρτία!… Μπορείς να το καταλάβεις αυτό το πράγμα; Οι αμαρτίες του ανθρώπου συγχωρούνται, όταν ο άνθρωπος μετανοήσει γι’ αυτές και τις παρουσιάσει στον Χριστό.

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας (1916 – 1982)

Ένας τρόπος υπάρχει για να γίνεις ευτυχισμένος! Είναι ο…

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button