ΔΙΑΦΟΡΑ

Εφιάλτης στην Κεφαλονιά: «Στάχτη» πάνω από 10.000 στρέμματα – Νεκρά ζώα και αναζωπυρώσεις

Εγκυμονούν φόβοι για αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Κεφαλονιά, παρότι η εικόνα στο νησί είναι πολύ καλύτερη.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν όλα τα πύρινα μέτωπα που έκαιγαν από το μεσημέρι του Σαββάτου στα νότια της Κεφαλονιάς.
Η φωτιά, από χθες το βράδυ, έκαιγε σε επτά μέτωπα και στην κατάσβεση είχαν ριχτεί περισσότεροι από 100 πυροσβέστες.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο μέτωπο επιχειρούσαν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 ελικόπτερα και ακόμη ένα ως συντονιστικό αλλά και τέσσερα αεροσκάφη.

Συνδρομή στην κατάσβεση υπήρξε από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση πέντε περιοχών: Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι, Πάστρα, Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι. Ωστόσο, οι κάτοικοι επέστρεψαν στις εστίες τους νωρίς σήμερα το πρωί.

Παράλληλα, υπήρξε ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης 112 που ειδοποίησε τους κατοίκους για την επικινδυνότητα της κατάστασης.

«Στάχτη» πάνω από 10.000 στρέμματα

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, οι φλόγες έκαναν “στάχτη” πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνες, ενώ μεγάλη ζημία υπέστησαν κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Μέσα στα δάση υπήρχαν στάβλοι με ζώα, τα οποία δεν κατάφεραν να σωθούν από τη φωτιά.

Με πληροφορίες από το inkefalonia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button