ΔΙΑΦΟΡΑ

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό ο ηθοποιός Θανάσης Αγγέλου

Πέθανε ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Αγγέλου

Έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό, ο ηθοποιός Θανάσης Αγγέλου

Καταξιωμένος άνθρωπος της Τέχνης και του Πνεύματος, γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία στον ιταλικό κινηματογράφο και στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης τού Θεάτρου, αλλά και σαν συγγραφέας. Τελευταία του εμφάνιση στο Θέατρο, κατά την περίοδο 2019-2020 στο “Studio Κυψέλης” με το θεατρικό του έργο “Κονιάκ μετά την καταιγίδα”, σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Ο Θανάσης Αγγέλου γεννήθηκε στη Χαλκίδα (03/09/1944) και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Αποφοίτησε από το Σμαράγδειο και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Έλαβε μέρος και συμπρωταγωνίστησε σε αρκετά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα.

Oι συνεργάτες και φίλοι του από “Το Θέατρο της Κούλουρης” τον αποχαιρετούν, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που εμαθαν το θλιβερό γεγονός:

”Ευχόμαστε να αναπαυθεί η ψυχή του και η προσφορά του στην Τέχνη αλλά και στον Άνθρωπο, να βρουν την ανταμοιβή που του άξιζε και την ευλογία του Θεού. Τα μέσα από την καρδιά συλλυπητήριά μας στην σύζυγο και την κόρη του. Θα είναι πάντα, νοητά, ανάμεσά μας, και θα μας οδηγεί στο έργο μας.”

Συγγραφικό έργο του Θανάση Αγγέλου

Το 1965 δημοσιεύονται διηγήματα και ποιήματα του σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ το 1975 γράφει την πρώτη ποιητική συλλογή «Συλλαβίζοντας» .Το 1977 το σενάριο για τον Ιταλικό κινηματογράφο «Αντίστροφη μέτρηση».

Ακολουθεί η ποιητική συλλογή «Ενάτη Ημέρα» και δυο θεατρικά έργα, το «Κονιάκ μετά την καταιγίδα» και το «Παγίδα για όνειρα» καθώς επίσης και τα μυθιστορήματα «Το κουμπί», «Εφιαλτικός παράλληλος» και «Βρόμικος ποταμός» σε συνεργασία με τον Νικόλαο Μεταλληνό.

Το 2012 γράφει το μυθιστόρημα «Ο ήχος των τενεκέδων» και ακολουθούν «Το πέταγμα της πεταλούδας», «Πειρασμός και σωτηρία» και το θεατρικό «Έσχατο όριο» καθώς και η ποιητικη συλλογή “Ορίζοντες” η οποια παρουσιάστηκε στις 3 Ιουνίου 2015.

cyclades24.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button