ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη είδηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή Live News του Mega και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο ενόψει των εκλογών της Κυριακής 25 Ιουνίου.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά για μία ακόμα φορά από τους πολίτες να στηρίξουν την παράταξή του και να της δώσουν την ψήφο τους για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου και να ανοίξουν μια νέα σελίδα στη χώρα.

«Σήμερα έκανα την τελευταία μου περιοδεία στο Παλαιό Φάληρο, κι αύριο στο Σύνταγμα κλείνουμε με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Στις 12:00 τα μεσάνυχτα κλείνουμε τα φώτα, περνάμε λίγο χρόνο με την οικογένειά μας και η ευθύνη έπειτα περνά στους πολίτες».

Για τη συνάντησή του με τον Ομπάμα, τόνισε: «Πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο Ομπάμα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κρίση. Πίεζε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Και το 2012, αλλά και το 2015 είχε ρόλο.

Είναι πολύ ενεργός πολίτης, όπως όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ. Τον απασχολούν πολύ η τεχνητή νοημοσύνη και πώς θα γίνει εργαλείο προόδου κι όχι υπονόμευσης.

Ετοιμαζόμουν για μετά τις εκλογές για μία υψηλού επιπέδου συμβουλευτική επιτροπή για τη θέση της Ελλάδας σ’ αυτό. Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες στο χώρο αυτό, κυρίως εκτός αλλά κι εντός Ελλάδας. Να ελέγξουμε αυτό το εργαλείο προς όφελος των πολιτών».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Είμαι πολύ αισιόδοξος αλλά επιμένω στην ανάγκη να κρατάμε χαμηλά τους τόνους, είπε ενόψει του αποτελέσματος της κάλπης, που όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Για την αύξηση μισθών τόνισε ότι είναι «κεντρικός πολιτικός στόχος. Οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί, ειδικά για τα νέα παιδιά, ειδικά για όσους δεν έχουν δικό τους σπίτι. Ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί από τα 1.040 στα 1.200€. Οι επιχειρήσεις έχουν βοηθηθεί. Μείωση ανεργίας, επαναφορά συλλογικών μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Για τις συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αυξήθηκαν για πρώτη φορά και θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Θα δούμε νέα αύξηση το 2024 και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η προσωπική διαφορά θα σβήσει όσο αυξάνονται οι συντάξεις». Για τον κατώτατο μισθό, «το κάναμε μία φορά, μπορεί να φτάσει στα 950€ σε ορίζοντα 4ετίας».

Για τις προσλήψεις στην Υγεία: Έχουμε κάνει προγραμματισμό προσλήψεων σε βάθος τριετίας και στόχος να αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός. Δεν θέλουμε να ξεφεύγουμε από τον κανόνα ένας προς έναν, αλλά στην Υγεία χρειάζεται. Ειδικά στο χώρο των νοσηλευτών.

Πρόβλημα αποτελεί η ταχύτητα με την οποία γίνονται οι προσλήψεις. Θα πρέπει να γίνει η διαδικασία με μεγαλύτερη ταχύτητα» είπε και πρόσθεσε ότι ο ΑΣΕΠ είναι αντικειμενικός, αλλά, αργός.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button