ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Θεοδοσιάδης

Εκοιμήθη εν Κυρίω το απόγευμα της Τρίτης, σε ηλικία 78 ετών, ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Θεοδοσιάδης, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Σταγών & Μετεώρων.
Κηδεύεται στις 11.30 π.μ. της Πέμπτης εκ του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως στα Τρίκαλα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, ο κατά κόσμον Ευστράτιος Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1938, από προσφυγική οικογένεια η οποία είχε φτάσει από τη Μικρά Ασία. Από τα παιδικά του χρόνια είχε κλίση προς την Εκκλησία και μεγάλωσε κοντά σε αγίες μορφές, Αρχιερείς και κληρικούς της επαρχίας μας.

Εκάρη μοναχός παίρνοντας το μοναχικό όνομα «Ευγένιος» υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκκης & Σταγών κυρού Διονυσίου (σ.σ. μια από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της Ελλαδικής Εκκλησίας) και χειροτονήθηκε υπό του ιδίου την Πρωτομαγιά του 1962 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βαρουσίου. Διακόνησε με πολύ αγάπη τον κυρό Διονύσιο έως ότου αναχώρησε για σπουδές στη Θεολογική Σχολή στην Αθήνα. Εκεί διακόνησε στον Ιερό Ναό Τιμίας Ζώνης Κυψέλης, κοντά σε ανθρώπους όπως ο Μακαριστός Νικόδημος Βαλινδράς (μετέπειτα Μητροπολίτης Πατρών). Με το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στα Τρίκαλα και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος την 11η Ιουνίου του 1972 υπό του τότε Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών (σήμερα Σταγών & Μετεώρων) κ. Σεραφείμ, ο οποίος και του απένειμε τα οφίκια του Αρχιμανδρίτου και της «πνευματικής πατρότητας».

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄70, με τη δίψα της νιότης, μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Πούτο (σημερινό Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου) ανέλαβαν να αναστηλώσουν το σχεδόν ερειπωμένο Μοναστήρι, δίνοντάς του τη σημερινή του μορφή και αίγλη. Παράλληλα, εργάστηκε ως Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών οργώνοντας όλα τα χωριά, κηρύττοντας το Θείο Λόγο και εξομολογώντας ψυχές. Διετέλεσε διευθυντής του Οικοτροφείου της Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών, στους Αγίους Αναργύρους και από κοντά του πέρασαν παιδιά τα οποία εξελίχθηκαν και αναδείχθηκαν και τα ίδια ως Λειτουργοί του Υψίστου. Υπηρέτησε κοντά και στον Μακαριστό Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κυρό Στέφανο, αλλά και στον πρώην Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιο.

Το 1991 με την αποκατάσταση του κ. Σεραφείμ στη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων τον ακολούθησε και μέχρι και πριν μερικούς μήνες υπηρετούσε ως Ιεροκήρυκας εκεί, εξυπηρετώντας κυρίως τις πολλές Ιερές Μονές της Μητροπόλεως.

tameteora.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button