ΔΙΔΑΧΕΣ

ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ.

Μεχρι και νηστεια ειδικη για αυτους τους δυο εχει η Ορθοδοξια μας. Πρεπει ολοι να τηρουμε την νηστεια αυτην,ετσι και ως ενδειξη ευχαριστιας προς το εργο τους προς Δοξα Θεου. Τους χρωσταμε παρα πολλα. Απο διωκτης των Χριστιανων ο Παυλος,εγινε στομα Χριστου. Ολο τον τοτε γνωστο κοσμο … γυρισε για να μιλαει για τον Χριστο. Δεν υπολογιζε τιποτε και κανεναν. Εγραψε τοσες επιστολες,εκανε τοσα κηρυγματα στον κοσμο,και λογω του Παυλου πολλες χιλιαδες κοσμου βαπτιστηκαν Χριστιανοι. Για τον Πετρο τι να πουμε,και αυτος γυρισε σε πολλα μερη και μιλησε για τον Χριστο. Τα λογια τους ηταν αυτα που τραβηξαν τον κοσμο και εγιναν Χριστιανοι. Ηταν ψαραδες ψυχων. Αυτους τους δυο επελεξε ο Χριστος για να τους πει οτι απο αυτους θα ξεκινησει η Εκκλησια του Χριστου. Εκει πανω στην πετρα θα οικοδομηθει η Εκκλησια μου,τους ειπε.

Και το τελος τους? Μαρτυρικο. Τον Παυλο τον αποκεφαλισαν τον δε Πετρο τον σταυρωσαν χιαστι,αναποδα,με το κεφαλι κατω. Τετοιο τελος ειχαν αυτοι αλλα και ολοι οι Αποστολοι. Κανεις τους δεν πεθανε απο γεραματα η’ φυσικο θανατο. ΟΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ. Για αυτον που εμεις σταυρωνουμε καθημερινα. Καποτε και την ζωη τους εδιναν,δεν φοβοταν τον θανατο,οσο μαρτυρικος και να ηταν.

Σημερα θα διναμε την ζωη μας για τον Χριστο? Η προτιμουμε την υλιστικη ζωη που κανουμε?

ΑΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟ,ΑΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ,ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΛΙΕΙΣ ΨΥΧΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ,ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΗΜΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ!!!

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button