ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκοιμήθη ο πατήρ Σπυρίδων Καπανδρίτης Αγίας Φωτεινής Πατρών (ΦΩΤΟΣ)

Εκοιμήθη την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο συνταξιούχος κληρικός της Μητροπόλεως  π. Σπυρίδων Καπανδρίτης. Ο π. Σπυρίδων γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1938. Ήταν έγγαμος, πατέρας 8 παιδιών, μάλιστα δε αξιώθηκε να δει δύο από τα παιδιά του Ιερείς, τον π. Παναγιώτη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαμίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Θερμοπυλών & Ροδίτσης και Υπάτης και τον π. Αλέξιο, ο οποίος υπηρετεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον  Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο τον Φεβρουάριο του 1975, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Πατρών.

Το 2005 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και διορίστηκε στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Προσκυνά απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε την Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γουλεμίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Νικόλαου και τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθος κόσμου.

Στον επικήδειο λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαου ετόνισε πως ο π. Σπυρίδων υπήρξε ένας πολύτεκνος αγωνιστής ιερέας, εμφορούμενος από όλα τα ιδανικά και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα Ορθόδοξο παπά. Μπορεί να μην διέθετε πτυχία και περγαμηνές, διέθετε όμως το πτυχίο της πίστεως και της εν Χριστώ ζωής. Ήταν ένας άνθρωπος της πράξεως προτάσσοντας πάντοτε το καθήκον πάνω από την υγεία και τη ζωή του, γι’ αυτό και όπου πήγαινε κέρδιζε τις ψυχές των πιστών.

Ευχήθηκε τέλος, στην πρεσβυτέρα να εύχεται για τον καλό της σύζυγο, να διπλασιάσει την αγάπη του προς τα παιδιά και τους οικείους και να συνεχίσει να δίδει το παράδειγμα πρεσβυτέρας και χριστιανής. Στον π. Παναγιώτη την δυναμικότητα και καθαρότητα του και εις τον μακράν ευρισκόμενο π. Αλέξιο και τα υπόλοιπα παιδιά του να έχουν την ευχή του και να τηρήσουν τις υποθήκες του.

Στην συνέχεια εν πομπή έγινε η μεταφορά του σκηνώματος στο Κοιμητήριο του χωριού, όπου και ετάφη όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

 

ΛΑΓ (3)_result.jpg

 

ΛΑΓ (5)_result.jpg

 

ΛΑΓ (4)_result.jpg

 

ΛΑΓ (7)_result.jpg

 

ΛΑΓ (6)_result.jpg

ΛΑΓ (1)_result.jpg

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button