ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση ενός πατέρα: Να πλένετε τα βρώμικα χέρια σας πριν αγγίξετε κάποιο μωρό!

Ένας μπαμπάς μοιράζεται την ιστορία του και υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα χέρια μας πριν έρθουμε σε επαφή με κάποιο μωρό.

Είναι χειμώνας και κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα από τους γονείς. οι οποίοι έχουν παιδιά με βήχα, καταρροή, πυρετό για τουλάχιστον δυο εβδομάδες στην σειρά.
Παρόλα αυτά όμως είναι εύκολο να ξεχάσεις καμιά φορά ότι αυτό που φαίνεται για ένα απλό κρυολόγημα στην αρχή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο σοβαρό. Ένας μπαμπάς επισημάνει την σημασία τους πλυσίματος των χεριών των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με μωρά, αφού η κόρη του παραλίγο να πεθάνει από μια ιδιαίτερα μεταδοτική αναπνευστική λοίμωξη.

Ο πατέρας, του οποίου το όνομα παραμένει άγνωστο, μοιράστηκε στο Imgur φωτογραφίες της κόρης του, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο για παραπάνω από τρεις εβδομάδες. Στην αρχή το κοριτσάκι διαγνώσθηκε με ιογενή μηνιγγίτιδα, αλλά ανάρρωσε γρήγορα μιας και ήταν μια «ελαφριά περίπτωση». Τώρα όμως παραμένει ακόμα στο νοσοκομείο, όπου λίγο έλειψε να πεθάνει, καθώς δίνει μάχη με τον RSV ( Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό).

«Παραλίγο να την χάσουμε την προηγούμενη εβδομάδα. Στο νοσοκομείο μας είπαν πως αν χειροτέρευε, δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Έπρεπε να πάμε σε άλλο νοσοκομείο…Όταν έφτασε η παιδιατρική ομάδα για να την παραλάβει, η κόρη μου έπαθε ανακοπή. Αφού την έφεραν πίσω στην ζωή, οι γιατροί την έβαλαν αμέσως στο οξυγόνο. Τότε διαγνώσθηκε με RSV, μια πολύ σοβαρή μορφή πνευμονίας, και μερική κατάρρευση του δεξιού πνεύμονα.», Γράφει ο πατέρας. Αναφέρει στην συνέχεια πως το παιδί είναι πολύ καλύτερα, αλλά ακόμα χρειάζεται οξυγόνο. Επίσης προσθέτει πόσο ευγνώμων είναι στην ιατρική ομάδα που βοήθησε την κόρη του να τα καταφέρει, και πως τώρα κατάλαβε πόσο σοβαρό μπορεί να γίνει ένα απλό κρυολόγημα.

«Ο RSV δεν είναι αστείο, δεν ήξερα τόσα πολλά γι’αυτό τον ιό μέχρι πριν μια εβδομάδα. Σας παρακαλώ σιγουρευτείτε πως έχετε πλύνει τα βρόμικα χέρια σας πριν αγγίξετε κάποιο μωρό. Επίσης πριν βγάλετε ένα μωρό στο κρύο, να το ντύνετε ζεστά.” Σύμφωνα με το CDC, ο RSV είναι ένας ιός που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και έχει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά στα μωρά μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο.»

Ο RSV είναι μεταδοτικός και διαδίδεται μέσω των σταγονιδίων του βήχα και του φτερνίσματος. Επίσης, ο ιός μπορεί να επιβιώσει στις σκληρές επιφάνειες όπως στα πόμολα της πόρτα και τα καρότσια των σούπερ-μάρκετ, έτσι ο καλύτερος τρόπος για να τον κρατήσετε μακριά και να βοηθήσετε στην αποφυγή της εξάπλωσης του είναι απλά να πλένετε τα χέρια σας. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αποτραπεί η εξάπλωση πολλών διαφορετικών ασθενειών. Απλά απολυμάνετε τα χέρια σας. Συνεχώς.

Προφανώς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως μολύνθηκε το παιδί από τον ιό, αλλά είναι απαγορευτικό να πλησιάζουμε μωρά αν δεν έχουμε πλύνει καλά τα χέρια μας πρώτα. Τα μωρά είναι ευάλωτα. Το ανοσοποιητικό σύστημά τους βρίσκεται στην ανάπτυξη, και κάθε νέα ασθένεια είναι μια ευκαιρία για να πάει κάτι λάθος. Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε όλες τις ασθένεια, αλλά κάποιες μπορούμε να τις αποφύγουμε με πολύ μικρή προσπάθεια.

mommyandthecity.gr πηγη perivolipanagias.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button