ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκκληση βοήθειας για τον 16χρονο Γιάννη από την Ηλεία – Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Έκκληση βοήθειας: Η ιστορία του 16χρονου Γιάννη από τα Καβάσιλα Ηλείας, που χρειάζεται άμεσα οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να υποβληθεί σε σημαντικά χειρουργεία.

Ανοιχτή έκκληση προς όλους απευθύνει ο πατέρας του16χρονου Γιάννη και ο πρόεδρος της “Παιδικής Χαράς”, προκειμένου να συγκεντρωθούν τις επόμενες ημέρες χρήματα, για να καταφέρει το νεαρό παιδί να υποβληθεί σε μια σημαντική επέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το pelop.gr, μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να συγκεντρωθούν 15.000 ευρώ, προκειμένου να καταφέρει ο Γιάννης να πάει στο Βερολίνο για μια πολύ λεπτή επέμβαση στο μάτι του. Η επέμβαση επείγει, το ποσό είναι πραγματικά μικρό και οι γονείς και συγγενείς του Γιάννη, καθώς και οι υπεύθυνοι του Σωματείου «Παιδική Χαρά», ελπίζουν πως ο κόσμος θα ευαισθητοποιηθεί και θα δώσει στον 16χρονο το δικαίωμα να σώσει σε πρώτη φάση το μάτι του.

Η σπάνια περίπτωση υγείας του 16χρονου
Σε ηλικία 6 ετών διαγνώστηκε με σηραγγώδες αιμαγγείωμα στον εγκέφαλο, μία σπανιότατη ασθένεια. Τέλη Αυγούστου πέρυσι, υπέστη σοβαρή επιπλοκή και έπεσε σε βαθύ κώμα… Τον ανέλαβε ο Ανδρέας Ηλιάδης, στη ΜΕΘ Παίδων. Ένα μήνα μετά, ο κ. Ηλιάδης με επείγον έγγραφό του ενημέρωνε ότι μια χειρουργική επέμβαση θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι μόνο σε εξειδικευμένη μονάδα στο εξωτερικό θα μπορούσε να γίνει.

Ένας χειρουργός από το Βερολίνο, στο “CHARITE”, ανέλαβε την κρίσιμη επέμβαση. Και έσωσε τη ζωή του παιδιού. Ο Γιάννης επέστρεψε ζωντανός, που είχε προτεραιότητα, αλλά παραμορφωμένος. Το πρόσωπό του, στη μια πλευρά, είναι σαν κερί που έχει λιώσει και το μάτι του υπέστη βλάβη. Δεν περπατάει. Τις περισσότερες ώρες στο κρεβάτι και οι μετακινήσεις του με καροτσάκι.

Ο πατέρας του, η οικογένειά του, οι φίλοι, εκεί στα Καβάσιλα, έχουν βάλει ήδη μπροστά την επιχείρηση Νο2: Την επέμβαση για την αποκατάσταση του προσώπου του Γιάννη. Το μάτι του χρήζει άμεσης επέμβασης, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. “Το παιδί επείγει να φύγει για την επέμβαση. Το ποσό, όμως, που έχει συγκεντρωθεί ως τώρα δεν αρκεί… Εχουν μαζευτεί περίπου 8.000 ευρώ και απαιτούνται περίπου 25.000. Δεν νομίζω πως μιλάμε για υπέρογκο ποσό. Λείπουν 15.000. Θα ‘ναι πραγματικά άδικο για το παλληκάρι να χάσει το μάτι του για 15.000 ευρώ.

Ο πατέρας του ασχολείται σε αγροτικές δουλειές, ως εργάτης. Δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος. Περνάει ο χρόνος κι έχουμε αγχωθεί. Η επέμβαση πρέπει να γίνει άμεσα. Απευθύνω έκκληση στον κόσμο, σε όλους, να βάλει ο καθένας ό,τι μπορεί, να ξαναδώσουμε ζωή σ’ αυτό το παλληκαράκι. Ναι, υπάρχουν ελπίδες να επανέλθει. Να φτιάξουμε πρώτα τα μάτι του και μετά, με τις φυσικοθεραπείες, όλα είναι πιθανά, όπως έχει πει κι ο γιατρός που τον χειρούργησε”, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης, πρόεδρος του Σωματείου “Παιδική Χαρά”.

“Πλησιάζει η μέρα που πρέπει να φύγει για Βερολίνο για την επέμβαση και έχω αγχωθεί πολύ. Θέλω να σώσω το παιδί μου και ζητάω συμπαράσταση απ’ τον κόσμο. Μέχρι 10-12 Μαΐου πρέπει να πάμε στο Βερολίνο. Το μάτι του όσο πάει και χειροτερεύει, κινδυνεύει να το χάσει… Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Θα ‘ναι κρίμα για 12-15.000 ευρώ να χάσει ένα παιδί το μάτι του. Κάντε ό,τι μπορείτε και θα σας ευγνωμονώ. Το λέω απ’ την καρδιά μου”, δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Γιάννη.

Χρήματα μπορούν να κατατεθούν στον παρακάτω λογαριασμό: ALPHA BANK. IBAN : GR9401407010701002002029468 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Όταν κάνετε την κατάθεση, θα γράψετε ως αιτιολογία τη λέξη ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ + ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ γιατί χρειάζονται τα στοιχεία των δωρητών για τις αποδείξεις.

PayPal: www.paypal.com/paypalme/childshappiness

news247.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button