ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκοιμήθη η μοναχή Θέκλα, Καθηγουμένη του Ησυχαστηρίου Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ Ύδρας

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ Ύδρας μοναχή Θέκλα. Η μακαριστή εγκαταβίωνε στη Μονή εδώ και 61 χρόνια ενώ εξελέγη ως η δεύτερη κατά σειρά Ηγουμένη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης:

Με την κατ’ άνθρωπον οδύνην ,αγγέλλομεν την πρός Κύριον εκδημίαν της Καθηγουμένης του Ι.Ησυχαστηρίου Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ Ύδρας, μ. Θέκλας( κατά κόσμον Γεωργίας Μπαλάσκα).

Εγκαταβίωσε εις το Ι.Ησυχαστήριον προ 61 ετών και εξελέγη ως δεύτερη κατά σειρά Ηγουμένη ,εις διαδοχήν της αοιδίμου Αγνής Αγγελοπούλου την 3η Ιανουαρίου του 2000.
Υπήρξε μοναχή με πολλά χαρίσματα κυρίως της πραότητος,της προσευχής και εν γένει όλων των μοναχικών αρετών.

Κύριος ο Θεός αναπαύσει την μακαρία ψυχή της εν σκηναίς Δικαίων εν χώρα ζώντων.

Η Εξόδιος ακολουθία θα ψαλλή χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, την Πέμπτη 18η Νοεμβρίου στις 13.00′ μ.μ εις τον Ι.Ναό των Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ, και η ταφή θα γίνει εντός του Ησυχαστηρίου, με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

Είη η μνήμη αυτής αιωνία!

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button