ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμα και τραγανά μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο – σίγουρα θα τα φάνε τα παιδάκια μας!

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
5 μεγαλούτσικα κολοκύθια
2 μέτριες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1-2 καρότα
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
200gr φέτα
100gr τριμμένο τυρί regato
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
5 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές σιμιγδάλι
1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη… Καθαρίζουμε το φλοιό από τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε επίσης το χοντρό τρίφτη, όπως και τα κρεμμύδια… Αλατίζουμε ανακατεύουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους.

Κατόπιν τα στύβουμε πάρα πολύ καλά σε καθαρή πετσέτα, και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά… Καθαρίζουμε την ντομάτα από το φλοιό την κόβουμε στη μέση τη στύβουμε να φύγουν τα σπόρια και τα ζουμάκι της και την ψιλοκόβουμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο… Παίρνουμε με ένα κουτάλι μία ποσότητα την πλάθουμε στο χέρι και τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button