ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο επίδομα μέχρι 300 ευρώ πριν το Πάσχα – Οι 4 κατηγορίες δικαιούχων

«Κλειδώνει» το σενάριο για την ενίσχυση – Τι ποσό εξετάζεται, ποιοι οι δικαιούχοι

«Κλειδώνει» το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να δίνει ένα έκτακτο επίδομα το Πάσχα, για να αντιμετωπιστεί το κύμα ανατιμήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το έκτακτο επίδομα θα αποδοθεί στα πρότυπα που ακολουθήθηκαν και τα Χριστούγεννα, με τις έκτακτες παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ και αδύναμα νοικοκυριά.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, το ποσό του έκτακτου επιδόματος δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 250 ευρώ -δηλαδή το ποσό των Χριστουγέννων- και να φτάσει και τα 300 ευρώ. Τα κριτήρια για το έκτακτο επίδομα θα είναι εισοδηματικά και περιουσιακά.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να τεθεί «ταβάνι» στα 600 ευρώ για τους συνταξιούχους. Οι υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων αναμένεται να είναι τα ΑμεΑ, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι άνεργοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει πρόσφατα ότι δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ ή η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, καθώς θα ευνοούσαν άπαντες, ακόμα και τους έχοντες. Όπως είχε πει, τα μέτρα στήριξης θα είναι στοχευμένα στους πιο αδύναμους.

Πηγή: typosthes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button